>Att drömma sig bort - uppochhoppa.se

>Jag vet inte vad som händer.

Jag är pigg, pigg och presterar bra på träning. Jag är trött, trött, tröttast på kvällar och morgnar. Jag jobbar, men med ytterst blandad motivation. Även för roliga jobbsaker har jag svårt att samla tankarna, även för det som kräver full tankeverksamhet och nerlagd energi känner jag mig disträ. Det känns ovant och trist. Jag kommer på mig själv med att bloggsurfa på arbetstid…och bli sur när telefonen ringer. “Jag blir ju störd”.

Kanske är det för att sommaren gör sig påmind utanför. Kanske för att vissa av mina vänner har semester. Kanske för att jag faktiskt har behov av en paus? Att få sova till jag vaknar av mig själv…

Under större delen av våren gick jag upp och gick timmeslånga morgonpromenader. Jag lärde mig att älska dem och studsade upp, morgonpigg som jag är. Nu släpar jag mig upp, dryga 45 minuter senare och tänker en tanke på timmeslång promenad, förhandlar med Speja om 20 min i vanadisparken. I morse blev det promenad. Ca 45 minuter. men när jag väl var där, i Hagaparken, kunde jag inte njuta så som jag gjort förut. Jag var helt enkelt inte på humör!

Träningen går bra. Kärleken går bra. Där finns massa energi! Jag får i mig mer energi nu, så det är inte att jag äter för lite. Jag håller en stabil viktnivå och har lagt till det jag förut skar bort. Jobbet går ändå; bra. Men energireserven börjar ta slut. Det känns förvirrande och trist. Fredagen vecka 29 tar jag två veckors semester. Phu. Det känns plötsligt som alldeles för långt bort, och alldeles för kort tid.

Drömscenario:

 • Vakna utsövd 8.30
 • Promenera i stilla takt med Speja, kanske 15 -30 minuter i mysig skogsterräng.
 • Äta frukost i milt solsken.
 • Öppna en pocketbok.
 • Bli pussad av prinsen och meddragen till vattnet.
 • Simma, busa, hoppa, leka.
 • Äta solvarma jordgubbar direkt ur ett land.
 • Cykla på upptäcksfärd och le åt småkalvar och ostadiga föl.
 • Luncha på ett fik med ekologiskt tänk.
 • Fastna i pocketboken igen, hängmattan gungar stilla.
 • Plocka smultron på strå under eftermiddagspromenad.
 • Tända grillen, skrubba färskpotatis.
 • Middag i goda vänners lag.
 • Springa snabbdistans innan läggdags. Avsluta med svalkande dopp i en sjö.

  (telefonen ringer. Jobb var det.)

Author

10 Comments

 1. >Känner igen det där… och jag har inte ens nån semester att längta efter. Det där med att ta ledigt i november börjar kännas som en väldigt dålig ide…

 2. >Haha, jag somnade klockan 20.00 igårkväll. Trött? Japp. Behov av semester? Alla gånger. Läsa bloggar på arbetstid? Oh yes. Prestera på träning? Ja, faktiskt, konstigt nog. Men snart så är det faktiskt dags, och i år har jag FYRA veckor! Det har jag aldrig ens haft förut!

 3. Lina Johansson Reply

  >Du är inte ensam om att drömma dig bort från jobbet ;o)

 4. Anna (orka mera) Reply

  >Å vad jag känner igen mig! Räknar ner till semestern… 5 arbetsdagar kvar (och en halv!)

 5. >Åh, vad jag känner igen mig i allt det du skrivit. Jag känner mig totalt utpumpad och less på det mesta. 😛
  KRAM

 6. >Det låter så himla mysigt.. Snart, snart har du semster och kanske kan få uppleva många av de där sakerna! Jag skulle också behöva semester.. varje år tänker jag att nästa år blir nog bättre, då får jag nog semster. men det blir ju aldrig så!!

  Kan vi inte bara rymma från jobb och ansvar och bosätta oss i en stuga på landet, vid vattnet med hästar och kor i hagar runt omkring och massa mysiga skogsstigar att springa på?

  Ps. Jag bloggar/läser bloggar på arbetstid

 7. >tror helt klart du behöver halvtid på jobbet! jag lever just nu för semestern nästa vecka. tyvärr blir inte min heller långvarig. på det stora hela tror jag på en guldkantad vardag. att göra roliga saker på en måndag eller åka bort över en helg. att luncha ute mitt i veckan med vänner eller öppna skumpan på en onsdag. lite mer lyx JÄMT helt enkelt. livet är för kort för att inte ha roligt. i augusti bjuder jag på något roligt… snart får du veta vad!

 8. >Det drömscenariot låter ju underbart! Hoppas din energi räcker till semester börjar! Kram

 9. >Hej stumpan. Jag har beställt boken du tipsar om..att välja glädje..har börjat läsa i den i dag=)
  Tack för tipset.

  Ha en toppen dag tjejen.
  Kramis

 10. >Been there … Det var därför jag tog en egodag i fredags. V 30 och semester känns lååångt borta. Men det blir bättre. Puss på dig! Vi ses imorgon 🙂

Write A Comment