Goodiebags kan vara en lyxig guldkant på diverse tillställningar – de innehåller ofta produktnyheter vilka kan vara roliga att testa. I goodiebagen som alla deltagare på BBCmamma fick låg det mellis eller mat i olika varianter samt kläder från Casall. Vi har testat och såhär tycker E och jag:

I allas påsar låg produkter från Ellas Kitchen, det barnmatsvarumärke som E gillat allra mest under tiden hon var så liten att hon åt mat. Nu blir det mest vanlig frukt men klämpåsarna med smoothie som heter och kommer i olika kulörer “the green one”, (smakar såhär enligt E) “the yellow one” etc, utifrån färgen på frukternas innehåll är en storfavorit och alltid poppis. Vi försöker att alltid ha någon slags mellis med oss i skötväskan och dessa är perfekta för ändamålet – och innehåller 100% frukt.

Danonino släpper ny drickyoghurt i bra barnstorlek och roligt formad flaska som direkt fick E på fall. Efter att flaskan druckits ur kan den diskas och sparas till lek, påminner exempelvis lite om en bowlingkägla och kan användas för prickskjutning med boll (testat). Innehåller 6 % socker, vilket man kan tycka vad man villom. Själv tar jag det med ro eftersom E inte äter godis eller glass normalt så kan ett lite sötare och festligt mellis få förekomma då och då. Flaskorna kommer i fyrpack.

IMG_4527

goodiebag bbcmamma

Rinkeby släpper juice, sötad med stevia, i smakerna äpple, apelsin och tropisk. Det finns tydligen en efterfrågan på juice med mindre energitäthet varför Rinkeby tagit fram denna. Asch – juice som juice, jag tänker aldrig på sådant när jag köper juice. Däremot föredrar jag juice som är färskpressad på frukt, varav juice från koncentrat aldrig hamnar i vår kyl. Rinkebys juice är gjord på koncentrat, den smakar faktiskt bra i alla smakerna. Faktiskt är ett ord jag använder, eftersom jag normalt verkligen avskyr saker sötade med stevia. Jag var av denna anledning väldigt skeptisk till denna juice innan jag testat. Jag kommer troligtvis inte köpa den ändå – av ovan redan sagda juicepreferens men de som idag köper juice från koncentrat, önskar att den kanske var lite mindre energität och vill ha god smak på juice kan ha en ny kompis i denna produkt!

Finnerödja – mest känt för bärkrämer och frysta bär på lösvikt, har släppt en av bloggar hyllad produkt som de döpt till Bara bär. Det är nämligen det den innehåller, och kan närmast beskrivas som ett mellanting mellan sylt och kräm, lös i konsistensen och som passar som smaksättning till fil, yoghurt, glass eller smoothie. Bär och lite frukt – inga tillsatser, konserveringsmedel eller socker. Jag smakade hallon igår och har också testat att ha havtorns/mango-varianten i en smoothie med fint resultat. Ganska smidig produkt att ha hemma, men inget man tar som mellis on the go.

IMG_4525

Alla dessa finns i din matbutik nu – om du vill testa för egen del! (Casallgrejerna berättar jag om i annat inlägg – de behöver testas lite mer ingående!)

Author

Write A Comment