Allmänt

Blodvite

May 11-12

I onsdags skar Mela avokado men också ganska mycket fingertopp. Så pass att vi åkte till SÖS och hon fick sy tre stygn. Igår skördade jag vårens första sparrisar i trädgårdslandet och blev så till mig av skördefesten att jag satte ner händerna i landet och började dra bort gamla vissna trädgårdsrester för att ge mer sol till de nya skotten. Och skar upp fingertopp på en lerkruksskärva. Ringde nämnda M som fick guida mig i det här med första förband. Hon hade ju så att säga vanan inne. Hon var tyvärr inte påpassligt på plats sådär som jag var när hon drog fram kniven så jag fick baxa in mig själv, bebén och hålla pulserande hand så högt det gick medan jag körde fem kilometer till närmsta vårdcentral. Efter dubbla konsultationer, lite väntan och en massa tryck som fick slut på bodflödet valde man att tejpa ihop fingertoppen på höger hand och jag slapp stygn.  En stelkrampsspruta fick jag som bonus. Vi har konstaterat att skedar är det enda verktyg man ska gröpa ur avokadokärnor med och att man bör ha trädgårdshandskar på i landet. Nu vet ni också!

Pekfingrar på den hand man använder mest är himla bra att kunna använda. Nu har jag det lite småkämpigt med en Prins som är i USA och en hel del att stå i. Men det ska nog gå. Gårdagens träning blev corestyrka hemma. Man behöver inte ha hela pekfingertoppar för att stå i plankan, eller göra andra övningar för platt och stark mage.  Sparrisen överlämnades som gåbortpresent till Sara, som bjöd på god laxmiddag med extra mycket jordgubbar.

Grymt skönt att slippa laga middag! Men ganska oduglig hand i övrigt. Många saker tar cirka jättelängre tid att göra med fingerpaket. Särskilt sånt med datorer. Ni har överseende med att jag inte kommenterar så mycket på några dagar tills paketet kan tas av, eller hur?!

Jag är lite nyfiken på att se om jag kan cykla med handen. Det borde gå eftersom jag ju växlar med tummen, men får kanske vänta någon dag tills det är mindre ömt. På söndag kör Värmdö CK långpass som jag gärna vill vara med på och på måndag ska ju Vi och NI cykla med proffs-Calle! Förresten så smider vi planer om fler roliga träningspass där vi kommer bjuda in alla läsare att delta. Gilla oss på facebook så ser ni nyheterna först!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anna May 11-12 at 8:40 am

  Pekfinger? Men det är ju på långfingret du har bandaget? 🙂

  • Reply Sofy May 11-12 at 8:46 am

   Ha, ha, ja faktiskt! Med långfingret pekar jag finger… eh, jag har dålig koll. Tummetott kan jag i alla fall! 🙂

 • Reply StepUp 2 Fitness May 11-12 at 8:50 am

  Hoppas att fingret läker snabbt!!! Trevlig fredag till dig!!

 • Reply AC May 11-12 at 9:06 am

  Sicket elände!! Bandagerade fingrar känns lite opraktiskt med smårumpor som ska saneras och små magar som ska få i sig puré…

  Hoppas värken släpper snabbt så att handen håller för cyklandet. Kul att läsa om ditt kämpande mot Cykelvasan!

  Trevlig halvårshelg, förresten! : )

 • Reply pilla May 11-12 at 10:32 am

  Jobbigt läge! Helt plötsligt saknar man alla fingrar när något inte funkar som det ska…

 • Reply Ulrika May 11-12 at 1:11 pm

  Jobbigt! Jag skar av mig toppen på ringfingret (vänter hand) i oktober förra hösten och tyckte det var meckigt att fixa med det mesta i början. Hur är det då inte när det är handen man använder mest… Fick sy tre stygn även jag och det tog ett par veckor innan jag slapp stort paket om fingret och nästan exakt en månad innan det var helt läkt.
  Jag modifierade om mitt bandage så jag slapp stroppen som knyts runt handleden, klippte bort den och tejpade runt fingret med bandage tejp istället. Fixade sedan ett lite nättare bandage med hjälp av det man kan köpa på apoteket, ger iaf lite mer rörelsefrihet och är lättare att stoppa från att bli blött när det är mindre i vägen 😉
  Håller tummarna för snabb läkning!
  PS. Man ska inte heller lita på att en zucchini ligger stilla utan att rulla undan när man skär den på längden…

 • Reply Den perfekta avokadon. Del 2456 | uppochhoppa.se Sep 10-12 at 11:27 am

  […] den. Jag och Mela har tummat på att inte använda vassa knivar vid avokadohantering. Det kan sluta i blodvite.  Dessutom ska man inte skära i en avokado som inte ger anspråk på att vara mjuk, det är liksom […]

 • Leave a Reply

  H‰lsa
  Träningsbloggar | Styrketräning.net