>Kolla först in denna länk. Där får ni ser hur köket såg ut på mäklarbilderna. Dvs De första bilderna på köket är redigerade och har helt klart fått en massa lyster. Ni ser sedan hur köket såg ut efter vår första uppfräschning.

Vänstra sidan av köket var då matplats, gasspis, bänkyta, kyl och sen skafferi. Fönster och sen höger sida med diskho, lite bänkyta och sen ett högskåp vänt mot dörren – jättekonstigt!

I november fick vi veta att vi kunde göra stambytet själva om vi ville, eftersom det verkade dröja från bostadsrättsföreningens sida. Jaha tänkte vi och satte igång att hitta en entreprenör. Vi hittade en som var här och tittade, informerade styrelsen, fick muntligt godkänt och började riva. När vi rev ut skafferi och flyttade på kylen upptäckte vi att väggen bakom var halvcirkelformad mot trapphuset. Massa outnyttjat utrymme som vi genast kände att vi ville göra något mer med.


Planerandet tog fart och vi besökte många olika kökstillverkare innan vår vision om köket tog form. Vi var redo att göra stambytet i mitten på december. Plötsligt sa styrelsen nej – nu ska vi göra stambytet i vår i alla fall – ni får inte göra ert planerade förlopp! HM. Tungt. Nåja, vi hade ännu inte slängt ut spisen och vi fortfarande ett kök, även om det mesta som ska vara I köket låg i lådor.

Våren kom och gick. Till slut fick vi reda på att stambytet skulle starta i slutet på maj hemma hos oss. Eftersom vi inte fick ha hantverkare inhyrda av oss samtidigt som stambytesfirman skulle befinna sig i huset gjorde vi köket i två etapper. I mitten på maj rev vi ut allt inklusive golvet, slipade trägolvet under linoleummattan, spacklade och målade alla väggar samt tog bort endel elprylar. Kylen flyttades till vardagsrummet och gasspisen monterades bort den 15 maj.

Här är vi nästan halvvägs, och stambytet ska strax börja. Vattnet ska flyttas till motsatta sidan av fönstret. Väggarna ska spacklas och målas.


Ni som följt bloggen har sett hur det sett ut under sommaren. Om ni vill friska upp minnet hittar ni bilderna från maj och framåt denna sommar!

Author

Write A Comment