Det är klurigt det här med sömn. I alla fall i perioder. Sedan en tid har jag haft lite svårt att somna, kanske är det det extra ljuset eller snabba miljöombyten som semester innebär? Jag ljudbokar mig till sömns och lyssnar mig helt enkelt trött.

Tre tillfällen när ljudbok är extra bra, kopplat till sömn: 

1. Du ammar/matar barn

Jag minns när jag nattammade och i princip varannan gång själv nästan sov för att nästa vara klarvaken länge efter att bebis somnat. Då lyssnade jag inte på ljudbok, i alla fall inte vad jag minns, men jag tänker att det hade varit perfekt! 

2. Du går och lägger dig på annan tid än partner men vill ändå läsa.

Det är inte juste att tända en lampa när någon sover, för att få till sin egen kvällsläsning, det är ju inte det. Ljudboken räddar stämningen genom att varken synas eller höras. 

3. Du nattar barn (som tar timmar på sig att somna) 

Visst känner jag mig inte alltid som världens bästa förälder när jag efter två böcker och femton godnatt diskret trycker på play och ploppar i en in-ear-hörlur i örat längst bort från barnet. Men alltså. När nattningar är sega och utdragna och jag behöver ca 0,000754% av min hjärnkapacitet till att fortsatt sjunga “valpen min” och ha handen på ryggen på barnet i fråga som önskat då känns det ändå rimligt.  


Nextory gratis i 30 dagar utan bindningstid

Är du nyfiken på att somna med ljudbok i öronen eller bara kunna läsa utan att fysiskt läsa, och göra vad än du vill göra medan du gör det, testa en gratismånad med mina kompisar Nextory. Du förbinder dig inte till något, men kommer med största sannolikhet att gilla det. 10 000 tals titlar varav både klassiker och nyheter väntar.

Min kod är förifylld och ger dig: Ljudböcker och böcker i mobilen, gratis i 30 dagar!

Är det inte jobbigt att somna ifrån din bok?

Nej, det går smidigt faktiskt! Jag ställer in när jag lägger mig att boken ska avsluta automatiskt om 10, 15, 30 minuter eller liknande. Jag kan också välja att boken ska stängas av om exakt 17 minuter, om jag råkar märkt att det är min insomningstid. Nextorys nya förbättrade sömnfunktion har också byggt in så att ljudboksläsaren liksom fadeas ut. Det blir således inget abrupt slut. 
Nu är klockan läggdags och det är dags för mig att ljudboka mig till sömns. 

Author

1 Comment

  1. Somnar alltid när jag har ljudbok. Älskar riktiga böcker, både på morgonen och kvällen. Och på hösten, framför en brasa!

Write A Comment