Morgonrutiner tills denna vecka:

Bebén vaknar och är hungrig vid ca femsnåret. Ammas.

Prinsen går upp strax efter 06. Byter blöja eftersom det ofta låter lite missnöjt.  Bebén får lite mer mat och somnar om.

07.00 Får hejdå-haenbradag-puss. Bebén sover.

09.00-09.30 Bebén vaknar och kvittrar.Vi går upp och äter frukost båda två.

Ni ser väl yogaluckan där klockan 08?! Jag såg den – och hade den inplanerad. Men så i morse. Inget omsomnande inte. Bara pigg kvittrande bebé. Således har jag redan ätit frukost och konstaterar att det finns risk att power-babypasset blir lite av en katastrof. Förmiddagssovstunden kommer troligtvis infalla alldeles för tidigt för att passa med det, men lite för sent för att jag ska hinna yoga som jag vill. Bebén ser misstänkt sömnig ut nu vid niosnåret, och powerpasset börjar 10.15.

Well, vi kan ju hålla en tumme. Det kan man alltid.

Folk har sagt det menande i evigheter. “När man tror man har en fungerande rutin så byts den ut”. Det här ska vi nog bli två om tycker jag. Den här rutinen har trots allt fungerat väldigt fint i nästan 2,5 månad nu.

 

Jag förstår. Kanske inte världens roligaste blogginfo. Särskilt inte när många av er sedan länge varit på jobbet och sällan sover till längre än 06-07. Nåja, ni kan ju se det som en exotisk inblick i hur småbarnslivets morgnar kan se ut. Om man har ( inte har haft) lite tur.

Mer appropå morgonkvitter. Det är faktiskt väldigt kul att ha twitter. I helgen åt vi som vanligt god helgfrukost med Brämhults och gott bröd och hej och hå. Bara det att hallondrycken smakade bubbligt och konstigt, och vi konstaterade efter att båda provat. Jo, den hade jäst. Eftersom jag vet att Brämhults följer mig (har twittrat om de där härliga helgmorgnarna förut, därav) drog jag iväg en tweet om “olycksfall i arbetet hos @bramhults – synd på en annars fin lördagmorgon” och fick genast svar tillbaka, med “åh nej, så ska det inte vara – och länk till reklamationsavdelningen där jag uppmanades att fylla i mina klagomål online – så att de kunde få reparera skadan”. Strax före 09 en lördag. Jag blir lycklig ända in i själen av sådan service. Då gör det inte någonting alls att drycken blivit dålig någonstans i kedjan mellan produktion, försäljning och mitt hem. Twitter alltså. Do it!

Author

6 Comments

  1. Du kan vara lugn. Jag tror inte mammalivet är nån walk in the park sömnmässigt 🙂 Som heltidsarbetande+ tror jag ändå att jag har mer ostörd sömn… Håller en tumme för dig idag!

  2. Perfekt med sådan service. Jag har faktiskt råkat ut för detta 2 gånger – med jäst hallondryck…Men jag har aldrig brytt mig om att reklamera – dumt av mig men nu vet jag ju hur jag ska göra nästa gång 😉

  3. Jag tror att man kan glömma det här med att en viss rutin håller länge. Har också märkt att de byts ut ganska så snabbt. Men det verkar ju som att power baby passet blev bra ändå?!!!

Write A Comment