>

Det har blivit vintertid och det är november. Förr om åren hade man nu stenkoll på tävlingskalendern. Det lades planer och skidorna var förhoppningsvis invallade och klara för säsongen. Det vita guldet var antingen redan på plats eller på väg, och man funderade på vart man skulle resa om det lyste med sin frånvaro.

November 2011 i Tärnaby. Jag undrar just var Skidhemseleverna är. Kanske på väg till Gällivare, eller på väg hem från Österrike?

Jag minns särskilt en november i Tärnaby. Vintern var seg, vi hade trott att backarna skulle varit igång men de var inte redo. Tävlingssäsongen närmade sig och vi ville få till mer förberedelse. Skiddagarna från september i Norge och oktober i Österrike kändes avlägsna. Upphopp och benböj i all ära, men vi ville ha snö! Vi bokade Gällivare och packade. Någon natt senare drar vintervädret in och på avresedagen får vi först skotta oss ut från våra lägenheter, skotta fram Skidhemsbussarna och dra på snökedjor för att ca två timmar försenade ta oss iväg mot snön. På plats i Gällivare är det som vanligt svinkallt och dimma och efter tre skiddagar där återvänder vi hem till en perfekt preparerad Ingemarbacke på hemmaplan. Sweet memories.

I vinter blir det snötid i Whistler, i Åre och förhoppningsvis enstaka dagar här och där, läs Flottsbro, Romme, kanske Kungsberget och gärna någar dagar i Hemavan på påsk. Och gärna skidläger med bloggtjejer i Tänndalen/Funäsdalen!

Vintertid. Var spenderar du helst dina skiddagar?

Author

2 Comments

  1. >Åh vad skidsugen jag blir. Vi hade stuga i Hemavan fram till för några år sedan och det har blivit många sport- och påsklov där. Och Whistler är en dröm, tillbringade 2 mån i Fernie för några år och hade tänkt ta en tur till Whistler men det blev aldrig av. Annars är Chamonix en favorit men i år får jag nog max en dag i Hermon, Israels enda skidbacke (om det kommer någon snö dvs).

Write A Comment