>Igår vaknade jag med södermalmssug i blodet. Jag har mina sista semesterdagar i Stockholm och kom att tänka på sommaren 2006 då jag bodde precis intill Götgatsbacken och flanerade på söder under min semester. Då var jag ny i Stockholm, allt var spännande, nytt och stort.

Efter frukost (mjölk, blåbär, fitnessflingor och två kokta ägg) och en långpromenad med hundarna i Hagaparken gav jag mig iväg och nästintill knockades av minnen då jag steg av vid Slussen och den unika slussendoften slog emot mig. En doft som liksom är varm som av dammig asfalt och har stänk av urin i sig. Passerade “klippet” där jag förr handlade min middagsmat och gick uppför götgatspuckeln. Flanerade sedan runt hela förmiddagen och njöt av livet och av mitt eget sällskap. Hade frågat Emlicious om hon ville ses men stackarn hade tappat rösten och då är det ju svårt att uppdatera sig om livet.

Gick via gamla stan till hötorget där jag handlade fina blommor till hemmet innan jag tog mig hem för ytterligare hundpromenad. På kvällen blev det lasagne med prinsen innan jag mötte upp vännerna K, S och J på MS Gerda för lite vin. Tre glas senare vinglade jag hemåt på cykeln och ösregnet slog till…

Ingen träning igår, men en hel massa promenerande alltså. Och lite vin.

Author

1 Comment

  1. >Så sant, så sant. Bor här i krokarna, ganska nyinflyttat och trivs finfint.. Slussendoften är verkligen one of a kind 😉 Men då var det ju dig jag såg där i backen då!

Write A Comment