Med facit i hand borde jag ha stannat hemma, legat ner i fyra dygn och nu kanske varit på bättringsvägen. Istället åkte jag till Tyskland, hoppades på att bli bättre och well, så blev det inte.

Igår kväll blev jag lite orolig eftersom andningen väste mer än någonsin. Jag har aldrig haft så ont i bröstet och halsen som nu. Jag har hostat halsen sårig på insidan och ja det betyder blod. Sent igår bokade jag ett nytt flyg fyra timmar tidigare än det jag skulle åkt med i eftermiddag.

Nu på morgonen tyckte 1177 att jag behövde uppsöka tyskt sjukhus för att säkerställa att jag kan flyga hem. Tungt att andas och tunn flygplansluft tyckte de var en dålig kombination. Mannen tvingade mig att genomföra även om jag kände att det här är överdrivet deluxe.

Världens snällaste tyska taxichaufför körde mig till ett lasarett och följde mig in till en slags enhet för bröstsmärtor. Där fick jag andas och beskriva och förklara för den tyska läkaren att jag var där för att vårdguidens skickat dit mig. Fick syrgas i tio minuter för att ge lungorna lite lugn och ro, två Ipren och nässpray att ta till flyget och så, som världens gulligaste skickade de mig vidare utan att ta betalt eller registrera att jag varit där. Lätt roade, tror jag.

Nu sitter jag på flygplatsen, äter hallon, dricker juice och kollar Netflix och undviker alla rörelser och hostreflexer. När jag kommer hem ska jag ligga still i tre dygn efter att jag besökt närakuten för närmre koll på min hals. Och så ska jag lära mig att inte bita ihop och istället tillåta mig att vara sjuk om jag känner mig sjuk.

Update: befinner mig på närakuten och fått adrenalin och kortison för att släppa på svullnaden i luftrören. Skönt att vara hemma!

Author

10 Comments

 1. Jessica Lindgren Reply

  Hej,

  Jag känner mig bara tvungen att upplysa dig om att du inte bör ligga ner mer än absolut nödvändigt när du mår sådär i lungorna. Risken för lunginflammation ökar markant vid sängliggande. Vila ska du så klart göra men sittande så mycket det går.

  Krya på dig!

  • Sofia Reply

   Tack Jessica! Bra att veta! Inatt sov jag halvsittandes och ska fortsätta så. Har så fruktansvärt ont i lungorna!

 2. Men åh, vilken tur du hade som blev så väl omhändertagen ändå – sånt är verkligen guldvärt i dessa situationer. Osis med resan dock – men ibland tvingas man chansa när man är sjuk och en resa väntar. Hem och vila och krya på dig <3

 3. krya på dig! Har aldrig varit så sjuk som när jag hade lunginflammation, hostade så mycket att jag kräktes och tog sönder en av musklerna vid revbenen 🙁 Rekommenderar verkligen att sova halvsittandes, som någon annan skrev. Och att få hostmedicin! Världens bästa grej om du har problem med att sova pga hostan. Starkt av dig att orka gå på mässan så mycket som du gjorde, det var kul att se dina instastories därifrån. Gulligt med taxichauffören som hjälpte dig <3

 4. Ojojoj, blev du så dålig så du fick uppsöka sjukhis! Det är aldrig lätt att veta innan vad som är rätt beslut; om man ska åka eller inte. Stort krya på dig och yta den tid du behöver för att återhämta dig!

 5. Tänk att det är så himla “lätt” att bita ihop istället för att lyssna på kroppen. Vi är nog många som har gjort det.
  Men krya på dig nu. Massor!! <3

  Kram M

Write A Comment