Gladiatorerna och fredagkväll. Varje gång jag ser dem blir jag sugen på att bli (ännu) mer dynamisk och explosiv, eller kanske snarare, att återfå den gamla känslan. En grej som jag slås av är fördelen de utmanare har som har tränat kontaktsport med tryck och lite ruff, det vill säga, tuffa bollsporter. Handboll, fotboll och rugby – sporter där man faktiskt får trycka varandra åt olika håll verkar ha klar fördel.

Och så behöver man vara stark mot sin kroppvikt, men ändå ha lite massa att sätta emot. Stark i överkroppen, starka ben. Det är roligt och inspirerande att se på!

Om jag skulle söka till gladiatorerna skulle jag behöva träna sån träning som jag faktiskt älskar. Tuffa korta till medellånga intervaller med hög belastning. Överkropp och att lyfta min egen kroppsvikt är ett klart förbättringsområde. Jag skulle älska att ta fram vinnarskallen en mot en, men visst skulle det krävas lite “träna tanken” för att vinna mindgames mot Bullet.

Jag var ganska tuff när jag spelade fotboll – och stark för min kroppsvikt under elitåren i slalombacken. Hm… när har de de där uttagningarna egentlien?

gladiatorerna 2014

En brud att bli rädd eller sporrad av. Träna tanken, som bekant – eftersom det alltid blir som man tänkt sig!

Author

12 Comments

 1. Jag har en guilty pleasure-grej för Gladiatorerna, men är själv alldeles för höjdrädd. Många grenar skulle ge mig panik redan där 🙂 Älskar att kolla dock.

  • Sofy Reply

   Du har försprång Becky, får väl komma ner och köpa lite pt-timmar!

 2. Köör! Vore så kul om du var med (och så kan jag ha en anledning att äntligen få sitta i publiken!). Måste säga att många kvinnliga deltagare är dåliga så vore kul om du gick in och visade hur det skulle gå till! 🙂

 3. Ja! Jag tänker lika som du. Tänk om… 🙂 Men jag är lite för kräsen, eller lite för noga med att inte bli skadad. Så om jag skulle söka måste de lova att jag inte slår mig eller får några bestående men som kan hindra min övriga träning. Stor chans va?! 😉

 4. Jag tycker verkligen att du ska satsa, man ska göra det man vill och har möjlighet till. Men – jag blir oerhört provocerad av “Det blir alltid som man tänkt sig”. Mitt liv har flera gånger ändrat riktning från vad jag tänkt mig, flera gånger pga dödsfall i familjen. Mitt liv har blivit bra ändå, men inte blev det som jag tänkt mig, och jag vet inte vad jag gjorde för fel?

  • Sofy Reply

   Klart att den är svår. Det handlar mer om målsättning och visualisering. Ibland serverar livet skit (minst sagt) – om det inte blir exakt som du tänkt har du ändå möjligheten och ansvaret att skapa den bästa situationen utifrån det som det blev istället, lite så kan man tänka. Och det är det jag vill belysa.

 5. Satsa Sofy! Känns som din grej, du har bra psyke och vet hur man satsar allt! Go for it!

 6. Tidigare år har uttagningarna faktiskt varit nu någon gång, senvinter/tidig vår… och sen inspelning typ i början av sommaren första året och den här säsongen tror jag var i slutet av sommaren om jag inte minns del.

 7. Tycker verkligen du ska söka! Hade varit så kul att följa dig, du hade grejat det! 🙂

Write A Comment