Träningskläder för gravida, finns det? Behöver man ens specialkläder? Njaej, det gör man inte, det är mitt svar. Det beror förstås mycket på hur mycket man lägger på sig i omfång på ben och rumpa utöver magen, men under min första graviditet behövde jag inte investera i några nya tights med specialanpassning och det är förhoppningen att jag ska slippa det även denna gång.

Tights för gravida: Det jag kan tipsa om är att ha tights som är mjuka, med bred linning som kan vikas ned. Jag kommer antagligen träna ganska mycket i dessa tights från Reebok som är extremt mjuka. Mina tights för höst och vinter från Craft fungerar också bra, då linningen är bred. Shorts är skönt när man är inomhus, jag gillar dessa från under armour eftersom de är följsamma och mjuka.

Träningslinnen för gravida: Gör det inte svårt för dig! Våga sporta dina lite längre tighta linnen precis som förut. Din träning är din träning är din tid och investering i ditt välmående. So what om linnet inte sitter som  du kanske egentligen tycker det är snyggast. Så länge det inte klämmer åt på obekvämt sätt så fungerar det! Långa linnen har de allra flesta märken, och det är ganska smart att ha några sådana i sin träningsgarderob, gravid eller ej. träningskläder gravid

Favoriter just nu: Orange linne Röhnisch // lila inne Under Armour // orange t-shirt Under Armour // Shorts Under Armour

Sportbh: Investera i en sportbh för växande bröst. Du kan absolut träna dig svettig även som gravid och en skön och bra sportbh med fukttransport är alltid att föredra. Du kan sälja eller låna ut den sedan! hälsoloppet2

Kompressionsstrumpor rekommenderas ofta för gravida, även i vardagen. Det finns många fina och roliga kompressionsstrumpor på marknaden nu. Jag har starkt rosa och fina orangea från Gococo, men också svarta och vita från Craft.

Har du andra erfarenheter av träningskläder och graviditet? Berätta!

Author

3 Comments

  1. Håller både med och inte. Jag kom inte i mina vanliga tights på slutet. Köpte då från KappAhls träningskollektion. Budget för så kort period liksom. Nu (bebis är drygt 7mån) har jag fått förpassa dem till lagring för ev nästa graviditet. Till min sorg för de var både färggranna å fina. Hade oxå ett par yoga-byxor från HM sport som var som ett V framtill och därför satt perfa vid magen.

    • Sofy Reply

      Bra tips Malin. Ja, kan såklart bli tight om man inte kan ha dem helt under!

  2. Mina lår har tyvärr exploderat vid båda graviditeterna…och då inte av muskler ;-)….så kan verkligen inte ha mina vanliga tights. Köpte dock ett par efter förra graviditeten och de passar ännu. Annars har jag faktiskt använt ett par bomullsbyxor från HM, vilket jag i vanliga fall aldrig skulle göra men nu känner jag mig så “slafsig och fel” ändå haha ;-). Fast så mkt träning har det inte riktigt blivit men hoppas kunna ändra på det då kroppen ÄNTLIGEN börjar bete sig lite “normalt” igen!

    Tack för gravidpasset häromdagen! Står med på to do listan! 🙂

Write A Comment