Hälsohets är ett lyxproblem. I skogen mognar blåbär.

Jag tänker att om hälsohets var smalhetsidealet som blev strong is the new skinny 2013 så är  hälsohets 2.0 att stressa förbi varandra i rusningstrafiken med ögonen fastnaglade på det ultimata hälsovalet. Känner du ens smaken av ditt kokosnötsvatten?*

blåbär

Lägg inte samman allt du ser i ditt flöde till en och samma persons hälsobedrifter. Du får ingen pokal för att du väljer glutenfritt by association och din kondition blir sämre när du tror att alla redan sprungit åt dig för att du sett det på instagram. 

Lina springer tjejmilen i New York och Anna delar supersmoothierecept. Pernilla rekommenderar cleansing av huden och Jesper cyklade tre mil till jobbet. Daniel äter glutenfritt för mjöl kan man dö av och Fiona drank her greens till mellis. Observera att detta inte gör att du ska cykla till Arlanda, flyga till NYC medelst drickandes grönsaker bärande ansiktsmask för att springa en mil och plocka superbär och för alltid undvika gluten pga livsfarligt.

Lägg inte samman allt du ser i ditt flöde till en och samma persons hälsobedrifter.

Du lever i ett lyxproblem. I skogen mognar blåbär. Gå ut och plocka dem istället för att jobba över i två timmar för att ha råd att investera i bipollen till din chiapudding och sedan gnälla om hälsohets.

skog

*Om inte kan jag berätta att det är skitäckligt. Drick inte sådant som är skitäckligt, oavsett om du satt ordet hälsa före eller inte. Gör bara inte det.

Author

23 Comments

 1. Haha! Kokosvatten ÄR skitäckligt! Och blåbären…det blir ett blåbärsår säger mamma = full frys till hösten. MUMS!

  • Sofia Reply

   Sara, du som gillar kan klicka på facebooksymbolen och dela inlägget! 🙂

 2. Men så bra skrivet!! Och så gillar jag inte heller kokosvatten…

 3. Blää för kokosvatten. Men visst finns det en del bra grejer också, även om det ligger något i lyxaspekten. Fast varför ska jag inte äta mat som kroppen gillar om jag tycker jag har råd med det? För mig handlar det om prioritering.

  • Sofia Reply

   Klart man ska äta det man gillar, och att prioritera att ge sin kropp bra grejer är inget fel i sig. Jag tycker – när man tittar på det store hela – att de som klagar över hälsohets i mycket stor mån själva äter chiafrön, och att de som klagar över hälsohets kunde må bra av att fokusera på större problem här i världen. Och som många ppåpekar på mitt instagram som tillägg. Vi är ansvariga för vårt eget flöde och hur det påverkar oss.

   • Jag är nog inte riktigt med på var grejen är med denna hets, alltid är det något att hetsa om. Självklart förstår jag att det osäkerhet, att vilja passa in som ligger bakom, och det är väl kanske det som är det “stora” problemet. Om alla istället gjorde mer som de själva ville (prioriterade utifrån sig själva) så skulle alla må så mycket bättre. Men det var nog just det du menade. 🙂

 4. Additionsstress, ett av vår tids stora problem! Håller helt med.

  Och jag gillade inte heller kokosvatten – förrän jag testade en lemonadvariant, den var otippat drickbar (fast ge mig hellre ren pink grape- eller citronlemonad förstås ;))

 5. Pingback: Hälsohets, super foods och glutenfritt - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

 6. Äntligen någon som vågar säga att kokosvatten är skitäckligt. För det är det. Vägrar dricka/äta sånt som är äckligt bara för att någon säger att det är nyttigt. Och kan bli galen på alla hajpade saker. Så grymt onödigt att slösa enorma pengar på konstiga bär från konstiga ställen när vi har minst lika hälsospäckade bär gratis i vår egen skog. Bra inlägg!

 7. Pingback: Chiapuddinguppochhoppa.se

 8. Pingback: Värt en repris - den där om hälsohets 2,0 - uppochhoppa.se

Write A Comment