I det här inlägget som presenteras ihop med bokappsföretaget Nextory ger jag dig en möjlighet att testa 30 dagar gratis läsning eller lyssning av tiotusentals boktitlar genom Nextorys app. Det är helt gratis och inget krav finns på fortsatt användande efter provperioden. Jag älskar min ljudboksapp och är stolt ambassadör. Väljer du att fördjupa dig i just mitt boktips för dagen och agerar efter bokens råd har vi också alla tillsammans förmodligen gett dig ett längre liv. Hur sjukt bra?!

Träning för hälsa – vet du på riktigt hur bra träningen är för dig?

Det är egentligen inte klokt hur vi, som kan sätta folk på månen, producera fantastiska animationer och bygga fungerande städer inte – på det stora hela – tar hand bättre på våra kroppar. Det är som att all den forskning som på senare år tagits fram och som visar entydigt på motionens och träningens fundamentala roll för vårt välbefinnande drunknar i annat brus.

Handen på hjärtat – hur mycket rör du dig och hur mycket sitter du still per dag? Hälften av Europas befolkning rör sig för lite och i USA är andelen ungefär lika stor, globalt sett visar undersökningar att en tredjedel av jordens befolkning får för lite motion. Måttet som forskarna jämför med är de magiska 30 minuter fysisk aktivitet om dagen.

Hur bra är träning, hur mycket ska man röra på sig och vad är det egentligen som gör träning så bra? Hör du till dem som en gång för alla vill grunda dina tankar om att motion och träning är bra för dig så ger jag dig en skattkarta till guldgruvan som inom en minut kan ligga i din mobil!

Boken Hälsa på recept av Anders Hansen/Carl JOhan Sundberg gör dig medveten

Anders Hansen är leg. läkare från Karolinaska Instituet, överläkare i psykiatri. Carl Johan Sundberg är leg.läkare och professor i arbetsfysiologi vid Karolinska Institutet. Genom deras boken Hälsa på recept har jag fördjupat mina kunskaper om träningens effekter i kropp och knopp och förändrat mina egna vanor till ökad tid i rörelse.

Läs/Lyssna på Hälsa på recept via Nextory och du lär dig hur:

  • Koncentration, kreativitet och  minne förbättras när du tränar.
  • Den livsstil du väljer kan förändra dina gener och dessa förändringar an gå i arv i generationer.
  • Raska promenader skyddar mot demens, parkinson och alzheimer.
  • Fysisk aktivitet lindrar oro, ångest och fobier.
  • Att vara smal och otränad är sämre och farligare för din hälsa än överviktig och vältränad.
  • 30 minuter snabb promenad per dag är ett magiskt bra mått för din hälsa.
  • Träningens intensitet påverkar din aptit.

Tilläggas bör att det alltså inte handlar om tycka eller tro i denna bok utan fakta med tung vetenskaplig bevisning. Så skönt!

Upp och UT nu!

Boken Hälsa på recept är en fantastiskt pedagogisk och lättillgänglig bok om hälsa i stort och hur kroppen och hjärnan svarar på rörelse och en riktig ögonöppnare. Jag utmanar dig att se över hur mycket du faktiskt på riktigt sitter eller ligger på ett dygn och mäta din tid i rörelse. Om du inser att du som jag har lite att förbättra är Hälsa på recept i Nextoryappen ett riktigt bra sällskap på din raska promenad. Att promenera och lyssna på den här boken samtidigt cementerar en ny vana och när den är satt finns det massor med deckare, romaner, biografier i din Nextoryapp i mobilen att ta med ut i spåret!

Enough med prat om att gå ut och gå och lyssna på bok. Gör det bara! Prova Nextory gratis i 30 dagar – läs eller ljudbokslyssna helt utan bindningstid! (klick)

 

Author

2 Comments

  1. Det där är bara världens bästa bok! Jag rekommenderade den som julklapp på mitt jobb och köper den till var och varannan människa jag känner. Så många ögonbryn som höjs, polletter som trillar ner och insikter som skapas.

Write A Comment