Tacogratäng - den är så god att jag kan dö - uppochhoppa.se

Influerad av en rubrik hos Emma som löd tacogratäng gjorde jag just tacogratäng till middag igår kväll. Efter en snabbgoogling av ett recept som jag ändå inte följde efter att jag åkt och handlat grejer så blev min tacogratäng gjord på detta sätt:

 1. Sätt ugnen på 180 grader
 2. hacka en röd lök
 3. hacka tomater
 4. hacka en gul paprika
 5. Stek ca 1000 gram köttfärs i en stekpanna tillsätt en påse ekologisk tacokrydda (den utan konserveringsmedel i silvrig påse, oklart vad den har för namn)
 6. Ha i en ask naturell philadelphia och en ask philadelphia smaksatt med vitlök och örter (oh well, det blev gott) – rör samman.
 7. Häll upp köttfärsröran i en ugnsfast form. Strö över tomathack, rödlökshack och paprikahack
 8. Strö över en burk majs och en burk chunky salsa (kan uteslutas)
 9. Tryck ner nachochips till hölften, ganska många – gå på känsla
 10. Strö över riven mozarella eller annan ost av valfri smak
 11. Sjuts in i ugnen i ca 10 minuter – till osten smält
 12. Servera med gurka, gräddfil och mer nachochips

tacogratäng

Superlativen som följde?! Jag kan knappt tro att det är sant. Den lilla tog om och den stora tog om flera gånger och de vuxna inklusive undertecknad mumsade nöjt. “Det här var den godaste maten du någonsin lagat mamma ” och “kan jag få äta den här maten varje dag hela livet?” och “jag DÖR så gott det här var, alltså, shit på riktigt!” (5 going on 15?). Efteråt fick jag viskningar i örat att jag kunde få komma till förskolan och laga den här maträtten och att det var den nya favoriträtten och ja, idag fick jag en ny påfyllning komplimanger för mina tacogratängskills när vi nyss åt resterna till lunch. Vi ska tydligen äta det här ofta, bättre än pannkakor och köttbullar med makaroner och hon dog igen på hur gott det var.

Så ja, tacogratäng är alltså det nya som seglat upp högst i topp och då är det ju nästan min plikt att ge dig chansen att bli lika poppis om du någon gång lagar mat till en snart femåring. Tilläggas ska sägas att barnet som sa superlativen inte äter köttfärsås pga äckligt och kategoriskt inte ätit köttfärs i tacos utan tidigare mest petat.

namnlost-2

Först ett träningspass för benen ( fredagsfysförefredagsmys) och nu kanske middagsreceptet. Känner starkt att jag gjort min plikt som bloggare och inspiratör idag!  // Nöjd 82

Author

4 Comments

 1. Låter som en given succé även i detta hem där det enkom finns två 30 åringar ? Trevlig helg!

 2. Man tackar ja! Det här blir att svänga ihop och testa på mini, som även här ratar köttfärs ?

 3. Hahahaha, tack för att du gjorde min dag. Jag skrattade gott åt det där, vilka gullungar alltså! Det var som i fredags då jag bjöd syskonbarnen (5 och 8 år) på kärleksmums från ett “alternativt” recept. De äter båda mycket nöjt och den äldre utbrister glatt att geggan ovanpå var godast. Då får jag svårt att hålla mig för skratt eftersom det är min chokladmousse (endast smält mörk choklad som vispats ner i kokosgrädde), som han annars absolut inte äter…

Write A Comment