Den här fredagen får kickas igång med en lista känner jag. Sedan i måndags har vi haft en vattenläcka hemma i hallen och köket. Golvet är upprivet, kök halvt nedmonterat och ja du hör ju, det är fullständigt kaos. Jag förlitar mig på att allt blir bra så småningom, på att vi är friska och att det inte är någon idé att bryta ihop.

5 saker du (kanske) inte visste om mig:

1. Jag snöar in.

Jag har otroligt lätt för att snöa in på saker. Det kan vara allt från meningslösa grejer till avancerad kunskap. Just nu har jag fastnat i (skämskudde) att kolla “try on bikini hauls” där random tjejer på youtube, köpt eller fått bikinis från billiga asiatiska kedjor med klart oklara måttangivelser. Det är som roulette med storlekarna och passformen. Det dök upp en i mitt flöde och nu är jag fast… och har själv beställt bikinis. Hjälp!

2. Jag har lätt att lära mig namn.

I helgen hade jag 16 tjejer på löparläger, kunde allas namn inom tre minuter på vår samling och så inte fel en enda gång under helgen. Superkraft.

3. Jag gråter när jag blir arg.

Det här är något jag tycker är väldigt jobbigt, att jag ofta gråter när jag är arg. Så fort jag blir frustrerad och i situationer där det finns någon slags auktoritär person känner jag värmen stiga och ögonen vattnas. Inte så att jag inte kan bli förbannad utan att det kommer tårar för det kan jag, men det är särskilt i till exempel kontakt med myndigheter, eller om någon fattat ett hårt beslut ovanför mitt huvud. Då behöver jag stålsätta mig och är ofta glad om samtal sker över telefon. Då kan jag torka frustrationstårar utan att hen jag pratar med ser. 

4. Nu har jag nästan lärt mig dricka kaffe!

Jag brukade säga att om jag läst in en juridikutbildning på högre än helfart och fixat det behöver jag inte kaffe. Men alltså, i retrospekt var de där studierna sjukt fria och man hade ju eoner av tid!? Det var en sneaky barista som lurade mig att ha i en espressoshot i min chailatte runt 2013, sedan dess har det blivit mer och mer kaffe, men svårt kaffe tror jag aldrig jag kommer dricka.  Just nu i min hand: nasty chai = chailatte med dubbel espresso och om bryggkaffe som mest hälften kaffe/hälften mjölk. Och gärna socker i. Har jag nästan lärt mig att dricka kaffe då? 

5. Jag brottas med mitt kejsarsnittsärr.

Appropå Youtube och att snöa in. I somras googlade jag massor kring tekniker att reducera kejsarsnittsärr och hamnade ofta på amerikanska plastikkirurgers kanaler. Jag störs egentligen inte av själva ärret utan hur de drog åt huden så hårt att det bildas en hudkant som syns och buktar ovanför ärret. Det är irriterande och stör mig och jag kan inte riktigt släppa det oavsett att världens bästa lilla E kom utav det. Bara vetskapen att det hade kunnat gjorts så mycket snyggare stör mig och jag fick ingen info om hur kejsarsnittsärr tydligen ska masseras, för att ärrvävnaden inte ska fästa i varandra i flera lager. Det är en stor grej där borta i staterna. Phu. Jag får se hur jag ska gå vidare, men jag är trött på attt ha en valk på magen som jag inte kan göra något åt!

Author

9 Comments

 1. Härlig lista! Men väldigt ohärligt med vattenläcka. Vi har lite samma situation hemma.. hela köket är utrivet och golv ned till betongplattan. Nu har vi haft byggfläktar i tre veckor för att torka ur och jag är rädd att de kommer behöva vara kvar flera veckor till.. Öppen planlösning i huset och en fyra veckors bebis gör det hela mkt tålamodsprövande.
  Hoppas att er läcka torkar upp snabbt och att ni kan fortsätta bo hemma utan alltför mycket trix under tiden!

  • Sofia Reply

   Men fy sjutton! Låter ännu värre än hemma hos oss. Hoppas det snart är över för er!

 2. Verkligen trist att höra om vattenläckan! Önskar att jag också var bra på att lära mig namn men är helt värdelös och ju mer jag koncentrerar mig på att lyssna, upprepa namnet dessto mer fail blir det för jag överkoncentrerar mig. Ansikten däremot de minns jag på direkten.

 3. Har också en sån där valk efter kejsarsnitt!! Har gjort tre akuta men valken kom efter att jag blev sydd sista gången. Tänker inte supermkt på det men visst, hade gärna varit utan. Fick inte heller höra nåt om att ärret skulle maseras!!!
  Borde inte vara så svårt att förmedla 😏…’

  • Sofia Reply

   Nej, sen undrar man ju hur mkt det hade hjälpt, men ändå. Det är trist att det är svårt att göra nåt åt.

 4. Tänker på ditt kejsarsnittsärr, mitt är också så inte så snyggt, har liksom hängbuk ovanför och hade snygg mage före det. Jag bara hoppas att du inte fixerar dig för mycket vid det, vissa ärr blir bara inte jättesnygga utan att någon gjort något fel, det viktiga är ju egentligen hur ärret ser ut på insidan med tanke på sammanväxningar i buken. Har aldrig hört om att massage skulle hjälpt men jag kan själv tänka att jag inte visste att man ska tejpa med kirurgtejp på i flera månader. En förlossningsläkare sa att ett kejsarsnitt är den slafsigaste och mest brutala magoperationen där man ju sätter barnets hälsa och moderns liv i första hand och det är väl ändå prioriteringen. Jag tränar och idrottar ibland i bara topp och tights och tänker att jag också vill visa att det inte bara är perfekta magar som får synas. Det som är mera jobbigt med ärret är att känseln fortfarande är obehaglig runt omkring. Men det är inte så det stör för mycket. Jag tycker personligen att det är intressant och fint att livet sätter sina spår.

  • Sofia Reply

   Det är verkligen så som du skriver, också. Jag tycker ibland att det är problematiskt för det är lätt att säga att alla magar ska synas och “träna utan topp” om man själv är supernöjd. Jag tycker att det oftast funkar men kan bli trött på det där putvecket när jag gör viktiga kundjobb och framförallt att även om jag skulle lägga hårt arbete på att bli i mitt livs form så kan jag inte påverka just den delen. Det är lite av en dagsformsfråga helt enkelt, men har generellt svårt att acceptera grejen “såhär blev det för dig”. Att min vilja inte räknas.

 5. Tröttsamt att inte få all info från sjukvården. Att massera ärr gäller för alla ärr tror jag! Så att inte bindväv ska läka ihop eller hur det nu är. Man ska dra lite i skinnet runt ärret, så att det inte växer fast. Den infon fick jag efter stort ärr på fotleden. Det är ju inte bara för utseende, utan det kan också påverka rörlighet om det sitter över leder osv tror jag.

  Vattenläcka 😩😩😱

Write A Comment