Jag har en välkommen fredagsfeeling i kroppen när jag lämnat av barnen på förskolan och går med solen i ögonen hemåt. Tights, långärmad funktionströja och sportbh är på, som en påminnelse till kroppen att om ett tag, på lunchen, blir det backintervaller. Ljudbok i öronen, studs i steget, en glädje i maggropen. Känslan är välbekant men också ny. Saknad.

För bara någon vecka sedan kände jag mig låg. Jag har kämpat mot en slags nedstämdhet jag inte riktigt kunnat härleda som har suttit i ganska länge. Jag har känt mig oförmögen att ta krafttag. Gått på lågvarv. Ni kanske känner igen känslan om ni haft den? Den har skrämt mig och vissa har trott att jag haft för mycket att göra, men det är inte sant.

Det jag saknat är utbyte av energier, en plats att docka in, att prata, möta, följa upp och gemenskap när det gäller allt som är jobb. Jag vrider på de här rattarna nu, små justeringar för att höja energin och det ger studs i steget att det fungerar. Jag har också konstaterat att i min strävan efter att göra bättre till er som läser här har vi liksom slutat prata med varandra? Jag ger massor av min tid, pillar och justerar på bilder och fotar om i ny vinkel, byter ord och kastar utkast, istället för att bara låta det vara okej. Jag har krupit inåt i ensamhet istället för att dela och öppna. Hållit mig till fakta och berättat vad och hur men inte känslan i. Kanske kan du hjälpa mig att vara lite mer som jag känner igen mig själv med dig om du säger ett ord om hur du har det då och då?

Löpartights för backintervaller. Att boka in att ses och att ta sig ut för att ge energi och få ny. Planera och våga drömma lite större och att ta stegen mot det där som hjärtat vill. Att börja istället för att tveka. Det är min fredagsfeeling. Hur är din?

 

 

Author

12 Comments

 1. Jag läser din blogg och uppskattar den mycket, framför allt de träningsrelaterade inläggen. Jag tror att jag kanske kommenterat två gånger under den rätt långa tid jag läst. För mig handlar det om att jag nog tänker att du ändå är intresserad (inte för att det gäller just dig, utan bloggare generellt), vilket jag inser nu inte alls stämmer. Det var en fin påminnelse om att det sitter en riktig person på andra sidan och delar med dig av sitt liv. Vad bra det låter att du hittat en riktning och en plan för att ta dig ur segheten, känner igen det så väl! Keep up den där fredagskänslan och ta hand om dig!

 2. Sofia Reply

  Tack snälla L för din kommentar. Precis så är det ju, jag är ju här, på andra sidan. Jag är både nyfiken och intresserad av hur du ser på saker, vad som pågår hos dig och när du kan relatera och när du inte kan. <3

 3. Åh Sofia, jag uppskattar verkligen din blogg och ditt sätt att inspirera! Inser att jag ofta tänker att jag ska kommentera men inte gör det, bättring på den fronten. Gillar mixen av att du delar med dig av vardag, upplevelser, familj, träningsprogram, övningar, fakta, åsikter om högt och lågt, recept och allt annat kul som brukar dyka upp. Har precis tittat på föregående inlägg om löparhelgen, ser underbart ut. Event är ju så kul! Kanske söderut någon gång?

  Kram

  • Sofia Reply

   Kanske – det är så klurigt det där. Härligt att du läser och tack för peppen!

 4. Känner mig också träffad. Jag har läst din blogg i många år men aldrig kommenterat. Jag har en underbar fredagsfeeling idag! Igår var en tung dag och jag sov dåligt men så fick jag en positiv överraskning imorse och plötsligt är känslan en helt annan. Nästan pirrar i kroppen. Om en timme möter jag upp ert par vänner på middag och ett glas vin sedan väntar familjemys hela helgen. Tänk att nägot litet kan göra så stor skillnad. Önskar dig en underbar helg!

  • Sofia Reply

   Åh vad härligt! Oväntade positiva överraskningar kan ju vara det härligaste! Njut kvällen och helgen!

 5. Läser ofta men kommenterar bara ibland. Uppskattar din blogg mycket, gillar blandningen mellan träningsinlägg och mer personliga. Trevlig helg!

 6. Jag är också en trogen läsare som är urdålig på att kommentera tyvärr. Tänker nog ofta att du säkert har så många läsare så en kommentar från mig är ganska ointressant ? Hoppas du får en fin helg!

  • Sofia Reply

   Men åh! Så är det verkligen inte! Jag värdesätter exakt varenda kommentar och alla som tittar in, fast ni är många blir det ju lite ensamt om vi inte för dialog. Jag är verkligen nyfiken på er!

 7. Tittar inte in så ofta längre men känner ändå att jag följer med på allt underbart du skapar. Otroligt imponerad av vad du åstadkommit och kommer åstadkomma framöver. Emellanåt är man låg men oftast kommer något bra ut av det. Jag tror att det är viktigt att vara snäll mot sig själv och inse att “nu är det så, just nu har jag varken energi eller ork till något egentligen” och att det är helt ok för det vänder tids nog. Du ger mycket av dig själv till många andra och det kräver också sin egen typ av återhämtning och fokus “inåt”. Stor kram ❤️

  • Sofia Reply

   Tack snälla Maria – det är ju så, tiden räcker inte överallt, men vad glad jag blir att veta att du tittar in då och då! Tack för fina ord, och grattis igen till ditt nya spännande jobb!

Write A Comment