Något jag allt oftare hör mig själv säga är att vi lever bara en gång. Så vitt vi vet och vad vi kan kontrollera. Jag har alltid varit ganska snabb på att fatta beslut men vissa saker behöver ha sin timeing. Tid att landa och chans att bli som bäst. Överanalys gör dock ofta att inget händer alls.

Det finns många bra ord här, men att våga säga “jag chansar – det löser sig – jag lever bara en gång” tror jag bygger något i oss. Varje gång vi gör istället för att tveka, varje gång vi agerar på en längtan istället för att låta bli. Att utmana sin norm och sina val kan man göra i både litet och stort. Vad man kan och kan lära sig är fritt för bedömning.

Jag är så väldigt glad att vårt beslut att flytta till Åre tas emot så positivt av vår omgivning. Även om det inte ändrat vårt beslut om vi hört många tvekande röster blir varje ord av “så rätt för er” som en tillströmning av pepp och energi. Den energin tar jag så gärna emot! Vi lever en gång. Vad kan du välja som du inte tänkt på att du kan välja, när du bara stretat på?

Att leva efter eget huvud och vara mer kritisk till borde och måste. Att leva det liv och bygga efter beslut som passar just mig. Att vara aktiv i besluten, tillfråga magen. Att tänka mer vi lever bara en gång hjälper mig verkligen i det. Vad vill jag ha gjort? Vad vill jag göra?

Just nu sitter jag på en buss och längtar tills den enorma tröttheten som är sviten efter influensan försvinner. Jag är fylld av en sprudlande känsla under tröttheten, då jag snart hämtar ut ett paket som gå helt i linje med upplevelsernas 2018, att det jag vill kan jag lära mig och att vi lever bara en gång. I stort och i litet har jag börjat chansa ännu mer. Blivit ännu mindre ängslig. Det är härligt med utveckling!

Author

5 Comments

 1. Håller helt med! Många tyckte vi var tokiga när vi flyttade till Sydney men man måste ju få testa på! Livet är för kort.. Nu känns flytten till Oslo helt rätt för oss och jag hoppas att det funkar lika bra för barnen som när vi flyttade hit.

  Jag tycker ni gör helt rätt i att flytta. Ni bestämmer ju vad ni mår bra av och var ni vill bo. Det finns ju kommunikation som gör att man fortfarande kan höras och ses med sina nära. Barnen är väldigt flexibla i den ålder de är, jag tror det blir ännu svårare ju äldre de blir pga vänner och skolgång.

  Lycka till med allt! Det blir kul att följa er! Och härligt med likasinnade som vågar lite mer. 🙂

  • Sofia Reply

   Tack Mia! Tycker verkligen det är härligt att vi kan hämta inspiration från varandra! jag tror absolut att er flytt till Australien påverkat mig omedvetet, så tack för det!

 2. Ja, ni gör verkligen rätt som flyttar om ni känner att det är rätt! 🙂

  Jag har funderat till och från på att köra egen verksamhet men inte riktigt vågat ta steget men när jag läste ditt inlägg om flytten och det här inlägget så trillade min pollett ner. Klart jag ska våga testa! Det värsta som kan hända är att det inte funkar och då får jag söka fast anställning igen. Tack för inspiration!

  • Sofia Reply

   Men WOW Elin, så kul att du tar steget! Dewt är hårt slit men värt det varje dag, tycker jag!

 3. Pingback: Bloggsvepet - Helena Enqvist - hon som cyklar lite

Write A Comment