Kategori Löpning

Intervallpass att återvända till

Detta intervallpass som jag vill dela med mig av till er sprang jag med nöje igår. Det är också ett pass jag kommer att återvända till eftersom jag verkligen gillade mitt upplägg. Passet fungerar väl för de flesta som kommit igång med sin löpning. Jag bedömer att för ren nybörjare blir det lite i mastigaste …Läs hela inlägget.

Löpning i vinterregn

wpid-photogrid_1420271210378.jpg

Fem plusgrader och regn. Men är inte det ett perfekt löparväder så säg?! Grejen är att jag tycker faktiskt det, så länge vinden är stilla och regnet mjukt. Klädmässigt kan vinterlöpning ställa till det. Ofta tar en på sig för varmt, en bra tumregel är att det är ok/bra att frysa lite när en ger …Läs hela inlägget.

Börja springa efter skada/uppehåll

löpningärsvaret

Jag trappar just nu upp min löpning efter en lång tids frånvaro och tänkte dela lite tankar och tips kring det här med att börja springa efter en skada. En skulle kunna säga att den här listan är lika mycket att jag pekar ett mycket bestämt finger åt mig själv just nu, och må så …Läs hela inlägget.

Trädslalom

roxy-3

En rolig intervallform som kan varieras i massor är trädslalom! Trädslalom är exempelvis en rolig uppvärmningsform som kan göras som följa John – i par eller grupper om man är fler som ska träna tillsammans. Alla oväntade moment gör att balans och fotleder behöver jobba, likväl koordination. Hjärnan vaknar till i att fatta snabba beslut, …Läs hela inlägget.

Lidingöloppet 2014 – boost!

helpingbakgrund

     Lycka till nu alla Lidingöloppare. Ni har min hand i ryggen. Maximera positiva tankar – för som du tänker, så blir det. Välj glädje. Våga satsa. Njut av att kunna starta, springa, genomföra och återhämta. En backe är bara en backe, både uppför och nerför. Min hand i ryggen, i varje steg – …Läs hela inlägget.

Tips inför tjejmilen

löpningärsvaret

Tjejmilen är en sympatisk och trevlig tillställning. En löparfest för tjejer. För många är tjejmilen årets lopp, årets målsättning. Kompisgäng, kollegor, syskon – tio kilometer som ska avverkas på en ganska lättsprungen bana runt Djurgården. I morgon är det dags! Jag har sprungit tjejmilen två gånger. En gång på mitt dåvarande max vilket gav 47.07 …Läs hela inlägget.

Garmin 910XT på rea

garmin

Min absoluta favoritpulsklocka, Garmin 910XT finns just nu med hela 30% rea på Outnorth. Det är den största rabatten jag någonsin sett på den klockan! 910 är en grym multisportklocka, perfekt för dig som både cyklar och springer och simmar. För det är ju så, att man kan ha sitt maxpulstak på olika nivå i …Läs hela inlägget.

Dagens citat:

löpningärsvaret

“Löpning är svaret. Vad frågan är är nästan alltid irrelevant”. /Sofy

Spring!

km i löparskor

I morse komponerade jag en spellista på Spotify. Jag döpte den till spring! För jag tänkte att låtarna på den kunde vara härliga att mysspringa till, lite långpass bland utslagna björkar och ljummen vind längs glittrande vatten sådär. En hel del svenskt och så lite favoriter från topplistorna just nu. Du hittar den här

Beställa skor från wiggle.co.uk

wiggle

Många frågar, från vilken utländsk webshop köper jag löparskor? (och annat, men oftast rör frågan skor). Jag har nu testat att köpa skor (obs, ja – köpt, precis som vem som helst alltså) från brittiska wiggle.co.uk – och här kommer min recension: Det var skitbra att beställa skor från wiggle.co.uk! Slut på recension. För kort …Läs hela inlägget.

Sthlm marathon – ultimat guide med 10 länktips

sthlm marathon, alla tips

Stockholm marathon i helgen. Det finns ju massor med tips kring förberedelser, över bansträckningen, över mindset och över kläder. Jag har därför samlat en guide med länkar till läsvärda inlägg – några skrivna av undertecknad, som sprungit Stockholm marathon en gång, men tränat hårt inför ytterligare två  marathonlopp men där skador kom emellan. I andra …Läs hela inlägget.

Tempopass

löppass

På bilden nedan ger jag ett tempopass, ett perfekt pass att testa på att dra upp tempot rejält och släppa sargen till bekvämlighetszonen. Vilan är lång (hälften av genomförd intervall!) och sker under gåvila. Om du på slutet behöver stå still är det okej, så länge du trycker på rejält i själva intervallerna. Löpning en …Läs hela inlägget.

Saucony type A6

saucony type a6

Mitt absoluta favoritmärke när det kommer till löparskor har länge varit Saucony. De passar mina fötter, och jag gillar löparkänslan i dem. Nu var det dock längesedan jag köpte ett par nya, inte för att de på något sätt försett mig med skor och sponsorkontrakt (vilket de borde, för bättre ambassadör är ju svår att …Läs hela inlägget.

Sista minuten tips: Göteborgsvarvet

mestjobbiga med att träna

Om du ska springa Göteborgsvarvet i helgen – då är det dags att mentalt gå in i slutspurten och se till att du är helt på det klara med de mentala delarna, såväl som de mer praktiska förberedelserna. Här nedan listar jag några länkar till bra mentala övningar, förslag på hur du kan tänka, och …Läs hela inlägget.

5 tips för lyckat lopp

coldzyme

Maj månad kryllar av lopp, mestadels sådana man springer men också några på två hjul. Jag vill i samarbete med Coldzyme ge fem tips för lyckad och bra uppladdning där du ger dig själv chansen att lyckas så bra som du tänkt! 1) Det praktiska: Se till att ha allt det praktiska på banan cirka …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa