Kategori Löpning

Intervallpass för 5 km

intervallpass 5 km

Igår var det tisdag. Tisdagar har seglat upp som mina intervalldagar med fullt fokus på kvalitetspass med konditionsbygge till mina stora utmaningar för 2015. Alla kan springa intervaller, det är dagens sanning (eller gå/springa). Du behöver bara bestämma dig, ha ögonen på ditt varför och genomföra. Även om det kallregnar. Här följer ett pass som …Läs hela inlägget.

En sommarmorgon

blåklocka

Mjuka steg på barrklädd stig. Dagg i gräset och morgondimma som sakta stiger. En harpalt skuttar, skrämd av dina steg. Det är sommar, du är ledig och inget annat än dina steg som mjukt nuddar stigen finns i ditt medvetande. I backen – den som hjälpt dig till starka ben via backintervaller – gör du …Läs hela inlägget.

Fartlek som räddare

session5

De dagar som intervallpass känns övermäktiga, är fartlek ett fint alternativ att ta till. Fartlekspass, när du varierar fart och intensitet i löpningen efter ett oregelbundet mönst er på lust och terräng snarare än efter klockan, är som en bussig kompis som hjälper dig in mot förhöjd kapacitet. Intervallpass kan vissa dagar endast kännas piskande, …Läs hela inlägget.

Tröskelpass

Sofia B

Här får ni mitt kvällspass om någon vill haka på: Uppvärmningsjoggen är del av passet. Ikväll springer jag 7 x 1 kilometer, utan stopp eller vila mellan intervallerna, som egentligen inte är intervaller. Jag siktar på att öka farten och sänka kilometertiden med mellan 5 till 10 sekunder per kilometer. Jag kommer en bit in …Läs hela inlägget.

Intervallpass att återvända till

Detta intervallpass som jag vill dela med mig av till er sprang jag med nöje igår. Det är också ett pass jag kommer att återvända till eftersom jag verkligen gillade mitt upplägg. Passet fungerar väl för de flesta som kommit igång med sin löpning. Jag bedömer att för ren nybörjare blir det lite i mastigaste …Läs hela inlägget.

Löpning i vinterregn

wpid-photogrid_1420271210378.jpg

Fem plusgrader och regn. Men är inte det ett perfekt löparväder så säg?! Grejen är att jag tycker faktiskt det, så länge vinden är stilla och regnet mjukt. Klädmässigt kan vinterlöpning ställa till det. Ofta tar en på sig för varmt, en bra tumregel är att det är ok/bra att frysa lite när en ger …Läs hela inlägget.

Börja springa efter skada/uppehåll

löpningärsvaret

Jag trappar just nu upp min löpning efter en lång tids frånvaro och tänkte dela lite tankar och tips kring det här med att börja springa efter en skada. En skulle kunna säga att den här listan är lika mycket att jag pekar ett mycket bestämt finger åt mig själv just nu, och må så …Läs hela inlägget.

Trädslalom

roxy-3

En rolig intervallform som kan varieras i massor är trädslalom! Trädslalom är exempelvis en rolig uppvärmningsform som kan göras som följa John – i par eller grupper om man är fler som ska träna tillsammans. Alla oväntade moment gör att balans och fotleder behöver jobba, likväl koordination. Hjärnan vaknar till i att fatta snabba beslut, …Läs hela inlägget.

Lidingöloppet 2014 – boost!

helpingbakgrund

     Lycka till nu alla Lidingöloppare. Ni har min hand i ryggen. Maximera positiva tankar – för som du tänker, så blir det. Välj glädje. Våga satsa. Njut av att kunna starta, springa, genomföra och återhämta. En backe är bara en backe, både uppför och nerför. Min hand i ryggen, i varje steg – …Läs hela inlägget.

Tips inför tjejmilen

löpningärsvaret

Tjejmilen är en sympatisk och trevlig tillställning. En löparfest för tjejer. För många är tjejmilen årets lopp, årets målsättning. Kompisgäng, kollegor, syskon – tio kilometer som ska avverkas på en ganska lättsprungen bana runt Djurgården. I morgon är det dags! Jag har sprungit tjejmilen två gånger. En gång på mitt dåvarande max vilket gav 47.07 …Läs hela inlägget.

Garmin 910XT på rea

garmin

Min absoluta favoritpulsklocka, Garmin 910XT finns just nu med hela 30% rea på Outnorth. Det är den största rabatten jag någonsin sett på den klockan! 910 är en grym multisportklocka, perfekt för dig som både cyklar och springer och simmar. För det är ju så, att man kan ha sitt maxpulstak på olika nivå i …Läs hela inlägget.

Dagens citat:

löpningärsvaret

“Löpning är svaret. Vad frågan är är nästan alltid irrelevant”. /Sofy

Spring!

km i löparskor

I morse komponerade jag en spellista på Spotify. Jag döpte den till spring! För jag tänkte att låtarna på den kunde vara härliga att mysspringa till, lite långpass bland utslagna björkar och ljummen vind längs glittrande vatten sådär. En hel del svenskt och så lite favoriter från topplistorna just nu. Du hittar den här

Beställa skor från wiggle.co.uk

wiggle

Många frågar, från vilken utländsk webshop köper jag löparskor? (och annat, men oftast rör frågan skor). Jag har nu testat att köpa skor (obs, ja – köpt, precis som vem som helst alltså) från brittiska wiggle.co.uk – och här kommer min recension: Det var skitbra att beställa skor från wiggle.co.uk! Slut på recension. För kort …Läs hela inlägget.

Sthlm marathon – ultimat guide med 10 länktips

sthlm marathon, alla tips

Stockholm marathon i helgen. Det finns ju massor med tips kring förberedelser, över bansträckningen, över mindset och över kläder. Jag har därför samlat en guide med länkar till läsvärda inlägg – några skrivna av undertecknad, som sprungit Stockholm marathon en gång, men tränat hårt inför ytterligare två  marathonlopp men där skador kom emellan. I andra …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa