Kategori Löpning

En lista om löpning, utmaning!

backintervaller nybörjare

Jag sprang på en gammal lista långt bak i bloggen, gällande löpning och en hel del relaterat till personen som löpare. Jag har modifierat den och förkortat den lite och ger nu mina svar, och så utmanar jag några löpare på slutet att ge sina svar i sin egen blogg – vill man haka på …Läs hela inlägget.

Backintervaller för nybörjare

backintervaller för nybörjare

Kan man som nybörjarlöpare ge sig på backintervaller, som ju alla pratar om är så bra? Såklart man kan! Att vara nybörjare är först och främst en väldigt subjektiv sak att bedöma, man kan ha bra kondition men vara ovan löpare, är man nybörjare då? Eller är man nybörjare om man inte kan springa tre …Läs hela inlägget.

Terränglöpningens 10 fördelar

spring i terräng

Här listar jag tio fördelar med terränglöpning – helt enkelt hur du kan hitta mer löparglädje och utvecklas som löpare genom att ta dig ut i terrängen och testa på. Ut i terrängen och spring! 1) Ojämn terräng ger naturlig styrketräning för fotleder, knän, core och höft. Ojämna stigar utmanar dig och “tvingar” dig att …Läs hela inlägget.

Löpning för nybörjare

löpteknik

Om man som nybörjare vill börja springa kanske det kan vara påpassligt med ett inlägg om löpning för nybörjare. Våren är här, och många är de som tänkt att nu – nu ska de komma igång med löpning. Kul! Klart du ska börja springa även om du är nybörjare – ingen är expert från början …Läs hela inlägget.

Springa idioten

idioten

Den klassiska träningsövningen “idioten” – ni vet, den där man springer så fort man kan och tillbaka ut till koner på olika avstånd från starten och som med fördel kan göras i lag och som bygger grym team-känsla?! Nu finns den som tävlingslopp. Är du redo att springa idioten? Den 6 juni, på nationaldagen,  arrangeras …Läs hela inlägget.

Spring!

spring

Det är vår i luften. Det är lördag och ledig förmiddag. Solen skiner över nästan hela landet. Asfalten torkar upp, krokusarna tittar fram och löparskorna står i hallen och ropar efter just dig. It’s spring – ut och spring! Tre (ganska tunga) pass om din inspiration tryter, annars kan du ju njutningsspringa också… Spring Kenyanskt …Läs hela inlägget.

Halvmarathon i Stockholm

halvmarathon stockholm

I april har ett nytt halvmarathon i Stockholm premiär, Womens health marathon. Lördagen den 26 april går detta halvmarathon på södra Djurgården på en snabb och lättsprungen bana. Kanske läge för ett nytt personbästa eller en premiär på distansen? Women’s Health Halvmarathon är öppet för alla typer av löpare och joggare – om du är …Läs hela inlägget.

Tips för roligare stadslöpning

citytrail

Vi springer och löptränar som aldrig förr och outdoortrenden är stark. Det vittnar exempelvis mässan swedish outdoor om, som gick i Göteborg i helgen. De hade tre gånger så många besökare som förra året. Kul! Löpning görs bäst utomhus och i rolig terräng tycker jag, men det finns sätt att utmana sig även om man …Läs hela inlägget.

Det är bara att springa!

baraattspringa

I några kvällar har jag småleende läst recensionsexemplar av Petra Månströms debutbok vid namn “Det är bara att springa!”. En väldigt härlig bok som ger mig som inbiten löpare glädje i magen och springlust i benen. Jag tror dock att den skulle fungera alldeles utmärkt som glöd för den som kanske inte riktigt kommit igång …Läs hela inlägget.

Vad är VO2max?

cykelintervaller

VO2max betyder maximal syreupptagningsförmåga. Alltså den mängd syre kroppen maximalt kan tillgodogöra sig per kilo kroppsvikt och per minut. När man pratar om VO2max-träning så är det träning med så hög belastning att man stressar den kapaciteten. Kroppen tvingas att sträcka sig över sin förmåga och därmed utvecklas. Pulsen bör ligga mellan absolut lägst 90-98 …Läs hela inlägget.

Tre mentala vinnartips för maxintervaller

löparförening i malmö

Här kommer tre mentala vinnartips att ta till för ditt nästa VO2maxpass*: Förberedelse är A och O. Börja redan när du packar träningskläderna. Välj dina “snabbkläder” – tröjor och tights och strumpor som är laddade med positiv energi och bra träningsrundor. Det ger en go känsla i grunden. Tänk glada tankar och hitta en känsla …Läs hela inlägget.

Orangea löparskor

Visst är det konstigt att jag inte har några löparskor eller träningsskor som är orangea? Well, nu är det åtgärdat och det känns himla bra. Hej hej nya kompisar, jag tror vi kan komma ha mycket kul ihop! Orange ihop med gult, så himla peppigt att jag dör en smula – och längtar en hel …Läs hela inlägget.

Löpningens dag

löpningens dag

Idag är det löpningens dag! Sedan 2010 firar vi första februari med löpning. En väldigt härlig och peppig dag om man jämför med kanelbullen, våfflorna, semlan, kladdkakan, som också de alla har de sina dagar. Första februari är en fin dag för löpning. Under natten har det snöat i stora delar av landet. På med …Läs hela inlägget.

Att springa kräver inga skills!

Zemanta Related Posts Thumbnail

Running doesn’t require any special athletic skills. You don’t have to be able to hit a backhand. You don’t have to know a three-iron from a nine-iron, or a slalom from a mogul. You just have to make up your mind that you’re going to do it. —Dagny Scott (Complete Book of Women’s Running)

Ett intervallpass för kortdistans

intersport skogaranti

Detta intervallpass är anpassat för att hjälpa dig bli snabbare på kort distans (några kilometer). Uppvärmning ca 10 minuter så att du blir rejält varm i kroppen, spring några stegringslopp innan du drar igång själva intervallerna. Ett stegringslopp är som en mjuk intervall där du successivt ökar farten från lugn jogg till 90% av max …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa