Vilken träning passar bättre på söndagar än intervaller? Ja möjligen långpass, men sånt har jag sällan haft i prioritet… Jag joggade med bebé i Chariot ner till vår idrottsplats, för att köra intervaller på bana. Min löpform har ju sett bättre dagar, och ett trasslande löparknä ställer till det då och då. Men, någonstans måste man som bekant börja och jag ville inviga den nya springasnabbtskorna. Alla lätta racingskor går under det epitetet hos mig.

Bebén sov gott när jag kom ner på Ingarö IP och satte fart. Såhär blev upplägget, kort och koncist men absolut tillräckligt och ganska crossfitinspirerat.

400 meter löpning (ett varv) x 8.

Mellan varje löpintervall körde jag ett styrkemoment om 20 repetitioner. Utfall, situp, armhävning, benböj, russian twist (20 åt varje håll) och utfall igen.

Löpningen höll jag i det tempo jag kunde. Inte fantastiskt snabbt, men jag försökte pressa på. Min Garmin 910XT vilade hemma. Man behöver inte alltid ha pulsklocka för att känna hur träningen känns och att det tar. Jogg hem och och jag förklarar härmed Saucony grid type A5 invigda.

Svettigt!

Author

4 Comments

 1. Å. Du är stark!! Jag har haft en såndär dag när allt går fel, humöret är i botten, maten bara ställer till och träningen är noll. Dvs en utmärkt utgångspunkt för förbättring …
  Jag gillar intervaller, mer och mer. Passar min ickeuthålliga natur. Mer sånt!

 2. Funkar de att springa långsamt i också? 🙂 Behöver snart nya allroundskor och har hört så mycket bra om Saucony på senaste. Men, som sagt, vill helst att de ska funka både för snabba och långa sträckor. Fast du som är mer erfaren kanske kan ta ur mig det och övertyga om att olika skor för olika syften är smartare..?

  • Sofy Reply

   De fungerar att springa långt i – beroende på vem man är och hur ofta och vilken löpteknik man har. Bra svar va? Såhär: är man van framfotalöpare och helt vant sig av med att dunka i hälen och rulla över steget kommer man (du) gilla den här skon. Det är dock en racingsko. Vana löpare har den lätt till halvmaror men kanske tvekar på maratonsträckan. Jag tror du skulle ha bäst nytta av dem om du hade dem som speedskor och kompletterade med ett par med lite mer dämpning. I längden liksom!

   • Tack för bra svar och jag tror att du har helt rätt. Tyvärr är jag typen som tycker att skovärlden är så snårig att jag bara ger upp. Helst vill jag bara att någon annan ska välja ut ett gäng skor som hen lovar är bra samt instruerar mig noga i när jag ska ha vilka. Så slipper jag liksom oroa mig så mycket för om det verkligen blir bra.

Write A Comment