Löpning

Löparblogg

Jun 28-13

Jag springer eftersom jag värdesätter och respekterar min kropp. Jag litar på att den kommer att viska till mig när jag tar i för mycket. Och om jag väljer att lyssna på rösten, kommer min kropp inte att skrika av smärta senare.

Jag är en löpare eftersom jag vet hur känslan av ansträngning smakar, och jag omfamnar den. Jag vet när jag springer på gränsen där bekvämlighetszonen slutar och varför jag gör det. Jag vet att tung andning och en accelererad hjärtfrekvens är nödvändigt om jag vill bli en bättre löpare.

Jag springer lopp eftersom jag är villig att ge mitt allt. Jag vet att varje mållinje har potential att lyfta humöret genom ett nytt personbästa, en erfarenhet i taktik eller bara ge mig tom trötthet, men jag ställer upp ändå.

Jag är en löpare eftersom jag vet att trots mina ansträngningar, kommer jag alltid vilja få ut lite mer av mig själv. Jag kommer alltid att vilja veta mina gränser, så att jag kan överträffa dem. Jag springer för jag vet euforin i runners high. När steg läggs till steg läggs till steg. Hur varmvåt asfalt luktar och glädjen i motvind som vänder.

Jag är en löpare eftersom jag genomför. Inte för att jag måste springa fort. Inte för att jag måste springa långt.
Jag springer eftersom jag säger att jag är en löpare. Och för att ingen kan stoppa mig.

träna förkyld

054

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Fredrik af Jochnick Jun 28-13 at 4:52 pm

  Kunde inte sätta ord på mina känslor för löpning bättre än vad du just gjorde.

 • Reply Snygga Muskler Jun 29-13 at 7:15 am

  Hej Sofia!
  Jag har skrivit om dig och lånade en av dina bilder i detta inlägget. Hoppas du är okej med det, säg till annars så tar jag bort bilden.

  Hälsningar Anna.

 • Reply Anneli Jun 29-13 at 7:39 pm

  Önskar så att mina benhinnor snart läker och jag önskar så att jag lyssnat när de viskade. Först när de skrek stannade jag och det kommer jag få betala med en hel sommar utan löpning. Längtar…
  Kram À

 • Reply Snygga Muskler – När anledningarna till att springa blir poesi Jun 30-13 at 9:23 pm

  […] Upp och hoppa har skrivit ett inlägg där hon redogör för varför hon springer. För en sådan som jag är detta inlägget väldigt inspirerande att läsa. Plötsligt blev jag motiverad och fick massvis av anledningar till att springa. Jag vet att jag kan springa eftersom jag gjorde det för ett par år sedan innan jag tappade gnistan. Nu försöker jag motivera mig själv att komma igång igen. Bilden är lånad från Upp och hoppa. […]

 • Reply JoHo Jul 02-13 at 10:08 am

  Åh, du är så bra på att formulera orden. Jag kan inte annat än hålla med! Rätt anledningar att vara en löpare!

 • Reply Tillbakablick 2013 (2 av 4) | uppochhoppa.se Dec 23-13 at 10:18 am

  […] i juni. Tog fram cykeln (på tok försent), snabbdistansade i löparskor. Och jag deklarerade att jag är en löpare. Sprang, men fick inte de resultat jag ville ha eftersom kvalitetspassen var för korta. Planterade […]

 • Reply petra Apr 05-14 at 2:17 pm

  Kunde inte sagt det bättre själv.

 • Reply Är du en löpare? - uppochhoppa.seuppochhoppa.se Nov 19-15 at 5:47 pm

  […] Tips till dig om du vill testa: Jag är en löpare! […]

 • Leave a Reply

  H‰lsa
  Träningsbloggar | Styrketräning.net