Kategori Löptävling

Lidingöloppet 2014 – boost!

helpingbakgrund

     Lycka till nu alla Lidingöloppare. Ni har min hand i ryggen. Maximera positiva tankar – för som du tänker, så blir det. Välj glädje. Våga satsa. Njut av att kunna starta, springa, genomföra och återhämta. En backe är bara en backe, både uppför och nerför. Min hand i ryggen, i varje steg – …Läs hela inlägget.

Tips inför tjejmilen

löpningärsvaret

Tjejmilen är en sympatisk och trevlig tillställning. En löparfest för tjejer. För många är tjejmilen årets lopp, årets målsättning. Kompisgäng, kollegor, syskon – tio kilometer som ska avverkas på en ganska lättsprungen bana runt Djurgården. I morgon är det dags! Jag har sprungit tjejmilen två gånger. En gång på mitt dåvarande max vilket gav 47.07 …Läs hela inlägget.

Sista minuten tips: Göteborgsvarvet

mestjobbiga med att träna

Om du ska springa Göteborgsvarvet i helgen – då är det dags att mentalt gå in i slutspurten och se till att du är helt på det klara med de mentala delarna, såväl som de mer praktiska förberedelserna. Här nedan listar jag några länkar till bra mentala övningar, förslag på hur du kan tänka, och …Läs hela inlägget.

Springa idioten

idioten

Den klassiska träningsövningen “idioten” – ni vet, den där man springer så fort man kan och tillbaka ut till koner på olika avstånd från starten och som med fördel kan göras i lag och som bygger grym team-känsla?! Nu finns den som tävlingslopp. Är du redo att springa idioten? Den 6 juni, på nationaldagen,  arrangeras …Läs hela inlägget.

Halvmarathon i Stockholm

halvmarathon stockholm

I april har ett nytt halvmarathon i Stockholm premiär, Womens health marathon. Lördagen den 26 april går detta halvmarathon på södra Djurgården på en snabb och lättsprungen bana. Kanske läge för ett nytt personbästa eller en premiär på distansen? Women’s Health Halvmarathon är öppet för alla typer av löpare och joggare – om du är …Läs hela inlägget.

Nytt engångslopp – Stockholm Tunnel Run

Men kolla in det här! Stockholm Tunnel Run. Jag fick en ögonblicklig löpglädje i magen och ett sug att vilja delta i detta “once in a lifetime-lopp”. Så häftig inramning det kan bli med massa löpare inne i en sprillans ny biltunnel. Och eventuellt också lite panikkänsla, om man vill vara sån. Men det vill …Läs hela inlägget.

DNS

Jag var anmäld/är anmäld till dagens lidingö 10/Lidingö tjejmil. Men nej, jag kommer inte starta. Jag funderade på det ett tag och kom sedan fram till att även om det är kul att jogga en sväng med massa andra så är det en jogg som kommer ta stor del av söndagen att genomföra. Med tanke …Läs hela inlägget.

Lidingölopp – tips och trix

Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag postar det här inlägget – men det brukar alltid vara mycket uppskattat – så jag gör det helt enkelt en gång till: Guide till Lidingö tjejmil – banan kilometer per kilometer och taktik! Och så öser jag på med lite andra tips: Snabba fötters tips inför …Läs hela inlägget.

Haglöfs Night Trail Run 2013

Starten går rakt uppför den korta slalombacken i Lida. Precis som vanligt när det tävlas här alltså. En lång lysmask med ca 150 löpare slingrar sig upp och ut på spåret. Terrängen blir snart omväxlande, det tar en stund för kroppen och fötterna att timea in sig i mörkt och ljust. Jag joggar och myser, …Läs hela inlägget.

Tjejmilen 2013

Så var det dags för tjejmilen 2013, som jag sprang för huvudsponsorn Intersports räkning. Tjejmilen är ett smidigt maskineri, en löparfest för över 30 000 tjejer och för många det stora målet för året. Jag är till viss del kluven till själva tjejloppsgrejen, jag kan absolut hålla med de som tycker att alla tjejvarianter borde …Läs hela inlägget.

Spellista för tjejmilen

En spellista för tjejmilen, kan det vara något det? Jag springer sällan med musik, men vet att många älskar det. Kanske tycker du att den här låtlistan är en grym tjejmilenlista? Jag satte samman en massa tjejer, och några bra låtar som grabbar gjort, till en härligt fartfylld och energigivande lista. Jag hoppas den ger …Läs hela inlägget.

Hälsoloppet 5 km

Jag sprang ju hälsoloppet igår. Om man nu hade varit i toppenfin form (eller ens hyfsad form) hade alla förutsättningar för att persa funnits där. En väldigt lättsprungen bana med bara två svagt sluttande uppförsslut, mestadels platt och också en ganska lång utförslöpa. Trevlig stämning, tjugo grader varmt och i princip ingen trängsel. Fina grejer. …Läs hela inlägget.

Sugen på Lidingölopp?

Hej kompisar! Senare ska jag berätta om hur jag kände mig glad, men slut som artist efter gårdagens 5-kilometerslopp. NU har ni chansen att skaffa er bra tävlings/lopperfarenhet, testa höstformen eller bara utmana er själva lite. I samarbete med Pripps Sport Energy som är en av sponsorerna på Lidingöloppet tävlar jag ut två startplatser. Ni …Läs hela inlägget.

Tips inför Tjejmilen 2013

Tjejmilen går den 7 september. 10 kilometer löpfest där tjejer springer så fort de kan eller bara för att det är kul. Här kommer mina tips nu när det inte är så långt kvar till själva loppet. Eftersom jag är gammal elitidrottare har jag personligen lite svårt för det här med att bara springa på …Läs hela inlägget.

Vinn startplats till Hälsoloppet – sätt nytt PB!

Hälsoloppet går på en riktigt snabb och platt sträckning på kvällen den 28 augusti i Huddinge i Stockholm. Loppet är som gjort för att springa personbästa på, och jag ska göra ett försök! Genom ett samarbete med Huddinge AIS som arrangerar har jag två platser (och mjölksyra) att tävla ut till er, de bästa läsarna! …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa