Kategori Mountainbike

Cykelpendla

När jag tänker cykelpendla tänker jag de som cyklar långt varje dag. Till och från, i princip alla väder. Utrustade till tänderna, säsongsanpassade och med Stravahets i blodet. Men så här kan det såklart också vara…

20 tips inför cykelvasan

Cykelvasan går i morgon, och jag tänkte dela med mig av lite tips i punktform inför de nio milen som utgör cykelvasan, för dig som kanske inte cyklat cykelvasan förut, eller helt enkelt behöver stilla dina tävlingsnerver. 1) Du har tränat som du har tränat. Släpp tankarna på om dina träningsförberedelser räckt eller inte. Det …Läs hela inlägget.

Mountainbike Böda, Öland

Från välkända (ökända?) Böda camping går en fin led norrut, på en ås längs havet. Underlaget är främst barr på mer eller mindre sand. Där sanden kommer igenom blir det tungtrampat på mountainbike, det och några få tvära svängar är utmaningen om man cyklar. Leden är väl utmärkt med vita målade prickar och perfekt för …Läs hela inlägget.

Mera mountainbike

Det blev eftermiddag. Regnet kom och gick, svärföräldrarna hade åkt hem och det var sådär mittemellantid. Mountainbiketid. En till “vänjamigvidcykelnrunda”, utan särskilt mycket rötter, på perfekt härligt mountainbikeunderlag och bitvis slirig lera. Härligt tills åskan kom, då är det inte så perfekt att sitta på cykel. Återigen slogs jag av den extremt vackra naturen här …Läs hela inlägget.

Någon blir tuffast på gatan

  Det sägs vara farligt att överföra sina drömmar och projicera framtidsbilder på sina barn. Well. Vi kan väl göra ett undantag här va? För jag menar, HUR skulle man kunna motstå den här skönheten, när man fått skattepengar tillbaka, solen skiner och barnet i fråga mässar cykla! cykla! cykla! dygnets vakna timmar? Nä. Just …Läs hela inlägget.

Säsongspremiär

Ikväll blev det så ÄNTLIGEN av. Sedan i vintras har cykeln stått i garaget, men sen har allt annat kommit emellan. Och ju mer jag tänker på hur mycket jag cyklade förra året och hur bra förberedd jag var för cykling, desto mindre sugen blir jag på att starta igång säsongen. Eftersom det ju är …Läs hela inlägget.

Kom igång med mountainbike

Att börja cykla mountainbike, hur gör man det? Många av er har frågat hur man kommer igång med cykel som inte är asfalt. Jag vet inte om jag har några bra svar, men här kommer i alla fall försök på tips och hur jag gjorde och gör. Jag utgår från att du har hyfsat rätt …Läs hela inlägget.

Tekniktips mountainbike, balansövningar

Tekniktips för mountainbike kan man ge på flera olika delar. Första tekniktipsen blir att cykla balansövningar. En bra balans på din mountainbike är en viktig del i att kunna köra fort och för att få känsla och kontroll på cykeln. Det hälsar Åsa Erlandsson, som är en fena på mountainbike. 1) Balansera stillastående på cykeln. …Läs hela inlägget.

Cykelpendling

Okej. Jag vet de facto hur man gör när det kommer till transportlöpning. Sen att det inte sker, ja det må väl vara hänt. Jag kan det i teorin. Hyfsat i alla fall. Men cykelpendling, är det samma sak? Grejer på ryggen, kläder på kontoret, kroppen som starkt färdmedel och bit ihop i isvind och …Läs hela inlägget.

Blir det lite cykel snart?

Flera av er har frågat vad som hände med min cykelsatsning. Det här är vad som är på g: Jag letar ny cykel/cykelsponsor för kommande säsong. Funderar på hur mycket tid jag kan lägga kontra hur mycket tid jag har, för att sätta målen rätt. Viljan att cykla har jag, men när min hjärna tänker …Läs hela inlägget.

Sweden bike expo

I helgen har det pågått Sweden Bike Expo på Kistamässan. Idag gick jag snabbt genom lokalerna innan vi satte oss ner för att kika lite på vad Bloggar om träning ska pyssla med framåt. Jag har två lopp helt klara för cykelsäsongen: Lidingöloppet (MTB, nytt strax över 6 mil lopp i maj) och Cykelvasan, båda …Läs hela inlägget.

Ducati 29 mountainbike test

Under våren och sommaren testade jag mountainbiken Ducati 1029 och cyklade även cykelvasan på nämnda cykel. Då Ducati är ett nytt cykelmärke i Sverige var jag nyfiken och fick ett långlån mot att cykeln syntes på bloggen. Inga konstigheter. Här kommer min samlade bedömning av Ducati 29 tum med lite perspektiv på den gångna cykelsäsongen. …Läs hela inlägget.

Cykelvasan och rockkonsertbiljetterna

Men hörni. Den här rockkonserten som heter Cykelvasan som går av stapeln i dalaskogarna den 17 augusti 2013. Ska vi prata om den? 12000 startplatser sålde slut på strax under 27 minuter. 12 000 personer som högg allt de kunde på att få skumpa, svettas, få kramp och nöta grusväg på två hjul mellan Sälen …Läs hela inlägget.

Tips mountainbiketävling: Sméracet – Mountainbike i Eskilstuna

Söndagen den 9 september är det går mountainbikeloppet Sméracet Motion MTB av stapeln. Loppet körs för sjätte året i rad i skogarna utanför Kjula strax öster om Eskilstuna. Arrangören säger: “Det här är loppet för dig som inte bara vill mala på grusväg utan också gillar stig och terräng.” Tävlingsledningen kan erbjuda en både rolig …Läs hela inlägget.

Spinning med cykelskor – gör hela skillnaden

Jag var länge en sån som inte fattade grejen med spinning. Jag bara – “jaha – där sitter de och svettas massor, cyklar frenetiskt men kommer ingenstans, fasen vad ovärt”. Jag hade testat ett gäng gånger (färre än tio) men aldrig hittat någon tjusning. Inget flow, inga svettfloder rann och att torka med handduk var …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa