Kategori Mountainbike

Crescent hjärta uppochhoppa

Det anrika orangea, passionerade och kvalitetsmedvetna cykelmärket Crescent och Uppochhoppa.se är en perfekt match på många sätt. Därför kommer jag tillhöra team Crescent och således cykla och tänka orange på två hjul från och med nu. Jag är väldigt glad för detta samarbete som jag hoppas ska bli givande även för er, vi ska se vad …Läs hela inlägget.

Trainertillskott

wpid-photogrid_1418025006937.jpg

Helt plötsligt en dag i förra veckan snubblade jag över en hyfsat gigantisk låda i garaget. En låda som innehöll en trainer! Igår monterade prinsen ihop det hela och satte sin hyfsat outtnyttjade landsvägshoj i hemmagymet. Wohoo! Sån är min känsla. Det var ett himla, himla bra initiativ helt i min smak. Plötsligt blev det …Läs hela inlägget.

Cykel för säsongen 2015 och framåt

mtbcitat

Jag har börjat cykelspana för säsongen 2015. Googlar, funderar och tänker. Mer ger det att besöka cykelbutiker förstås, provcykla och prata med de riktiga experterna. I garaget står redan en mtb med 26 tums hjul, nu ligger valet mellan att köpa 29 eller 27,5 för 2015 och framåts cykeleskapader. Jag kan se och ana fördelarna …Läs hela inlägget.

Episk mountainbikefilm

Kolla in den här mountainbikefilmen. Den är episk. Spektakulär. Och man blir livrädd och upprymd, tänk att han kan cykla så. Cykla där. Jag får längt att ge mig ut på äventyr jag med, och äventyr ska det bli. Inte riktigt såhär kanske, men några rötter och stenar ska jag väl kunna ta mig förbi. …Läs hela inlägget.

Here we go, cykelåret 2015

cykelintervaller

Känslan av att ha fått en startplats till cykelvasan 2015 – DEN känslan!!!

Anmälningsdags: Cykelvasan 2015

cykelvasan2015

För att förhindra sekundstress och bokningshets har Vasaloppet gjort om anmälningsförfarandet till cykelvasan90 och ultravasan. Från och med idag har anmälningsmöjligheten öppnat, och stänger igen på onsdag. Alla som gjort intresseanmälan om att delta delas sedan i två kvoter.  En kvot för de som varit anmäld och deltagit de tre senaste åren, och en kvot …Läs hela inlägget.

Cykelvasan ökar med öppet spår

cykelintervaller

29 september släpps cykelvasanbiljetterna till nästa år. Bland alla som kommer klickaklickaklicka för en av de 12 000 biljetterna finns jag. Vasaloppsorganisationen kommer informera om ett nytt anmälningsförfarande någon gång i september, men jag är rädd att det ändå kommer bli tight att knipa en. Som ett led i härliga hysterin och hetsen kring cykelvasan …Läs hela inlägget.

Tips inför cykelvasan

cykelvasan1

Jag kan känna det i kroppen. Nervositeten och laddet för resan på tv hjul mellan Sälen och Mora. Hur tankarna snurrar inför cykelvasan. Alla träningstimmar ska kokas ner till ett slutresultat, en målsättning som ska levereras på, eller – att man bara ska ha en kul dag bland tusentals andra cykelentusiaster. Jag står inte på …Läs hela inlägget.

Förberedelser för cykelvasan 2014

röda cykelkläder

Det är dags för förberdelser inför cykelvasan! Om du har en av de där dyrbara (och roliga!) cykelvasanbiljetterna, men kanske inte gett dina ben alla cykelmil du hade hoppats kommer här några tips för att optimera förutsättningarna inför cykelvasan. Det finns ju lite tid kvar – och du kan använda den tiden smart. Om du …Läs hela inlägget.

Dagens citat

mtbcitat

Dagens citat är ett citat hämtat från cykelvärlden. Jag saknar min cykel som är hemma i garaget! Det finns en stor längtan till fina stigar med lagom  stora rötter, härliga berghällar och nerförsbackar som ger sus i magtrakten. Efter spänning i vaderna, mjölksyra i låren och fartvind i lockarna, om än inte hjälmfrisyr. Det är …Läs hela inlägget.

Intervaller på mtb

mtb

Intervaller är en så bra grej, eftersom de är föränderliga till max. Man kan intervalla i de flesta sporter, och använda tid eller distans eller varför inte musik som intervallstyre. Nybörjare på sporter gör ofta intervaller per automatik, just eftersom de inte orkar hålla konstant tempo/fokus och behöver pausa/vila. Och vet ni, det är en …Läs hela inlägget.

Mountainbikepremiär

tävlingsklass cykelvasan

Idag händer det. Jag tar ut mountainbiken på premiärtur för året. Det blir en ganska kort och lekfull tur med fullt fokus på att hitta känslan, och med förhoppning om att inte alls känna obehag från kejsarsnittet för nio veckor sedan. Åh! Medan Åre är fullt av extremsportare som öser på allt vad de kan …Läs hela inlägget.

Cykelpendla

När jag tänker cykelpendla tänker jag de som cyklar långt varje dag. Till och från, i princip alla väder. Utrustade till tänderna, säsongsanpassade och med Stravahets i blodet. Men så här kan det såklart också vara…

20 tips inför cykelvasan

Zemanta Related Posts Thumbnail

Cykelvasan går i morgon, och jag tänkte dela med mig av lite tips i punktform inför de nio milen som utgör cykelvasan, för dig som kanske inte cyklat cykelvasan förut, eller helt enkelt behöver stilla dina tävlingsnerver. 1) Du har tränat som du har tränat. Släpp tankarna på om dina träningsförberedelser räckt eller inte. Det …Läs hela inlägget.

Mountainbike Böda, Öland

Från välkända (ökända?) Böda camping går en fin led norrut, på en ås längs havet. Underlaget är främst barr på mer eller mindre sand. Där sanden kommer igenom blir det tungtrampat på mountainbike, det och några få tvära svängar är utmaningen om man cyklar. Leden är väl utmärkt med vita målade prickar och perfekt för …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa