Mountainbike

Mountainbike på Ingarö

Jun 26-12

Det blev en alldeles härlig sommarkväll med blå himmel, mountainbike och massa skratt. Allt vatten som fallit gjorde mitt stigval bitvis utmanande. Att cykla i rännilar med vatten framkallade rop av diverse slag. Saras tjoade kunde möjligen tolkas lite mer “åh nej lera”än andras förtjusta fniss. Jag och Jessica turades om att lera ner varann till max och hade en  ton av glädje över vattenhål och lervälling. Åsa bara öste på som om hon inte gjort annat än suttit på en mounatinbike. På min favoritslinga, den breda med roliga rötter i lagom mängd såg vi landsvägsfolket Sara och Åsa inleda en mountainbikeförälskelse. Lovely.

Jag och Ducati har nu gjort vårt första pass ihop. Det är en annan känsla på 29 tums cykel, en känsla jag ska beskriva mer i ett eget inlägg. Mjölksyran känns likadant som förut, men flowet är ett annat. Ett härligt kul pass som gav mersmak kring den nya röda blev det absolut. Om än lerigt. Som ju bara är kul.

Innan cyklingen åt vi god middag och efter ca 1,8 mils cykling inmundigade vi härlig fruktsallad med en stadig klick vispad grädde. I alla fall i min skål. Mums!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Träningsglädje Jun 27-12 at 12:00 am

  🙂 tack för ikväll! din favoritstig var helt klart roligast!!

 • Reply Keron Jun 27-12 at 5:49 am

  Vad är det för skillnad på din “gamla” MTB och ducati?

 • Reply Sofy Jun 27-12 at 7:18 am

  S: ja, härlig! Ska försöka hitta fler av samma sort!

  K: min gamla är en storlek mindre, en vanlig mountainbike med 26 tums däck, Ducatin har 29 tum och är större, rullar lite annorlunda, har lite andra “egenskaper” därmed.

 • Reply Västgötskan Jun 27-12 at 8:46 am

  Läste Sara inlägg nu på morgonen. Lät som ett härligt pass. (Jag hade nog också fegat ut och tjoat!) Haha! 😀

 • Reply mammaspring Jun 27-12 at 8:46 am

  Wow vilket pass! Vad kul att ha sällskap av varandra!

 • Reply Åsa Jun 27-12 at 9:26 am

  Tack för en grym kväll! Det var väldigt skoj att cykla.

 • Reply Karin Jun 27-12 at 11:01 am

  Vilket härligt pass! Det är något barnsligt roligt över att dra ut i skogen och cykla i gyttja 🙂
  Snygg cykel!

 • Reply Jane Jun 27-12 at 5:48 pm

  Blev ju nyfiken på den däringa cykel och googlade… Jävlar i min låda, en sponsorcykel för 30 papp, BRA JOBBAT SOFY!!!!!

  Det skulle vara superintressant att läsa en mer ingående jämförelse mot en cykel mer i “normalklassen” – vad är de stora skillnaderna/fördelarna som gör priset och ÄR det så stora skillnader? I kameravärlden vet jag ju tex mycket väl att man får vad man betalar för, men jag har svårt att föreställa mig det i cykelvärlden. 🙂

 • Reply Jane Jun 27-12 at 5:52 pm

  …alltså jag har inte svårt att föreställa mig att man får vad man betalar för i cykelvärlden, utan svårt att föreställa mig vad det där extra är för något. Tex specialmojängväxlar, bromsar osv. Det skulle vara intressant att höra din känsla! Och om du, som jag i kameravärlden, “aldrig någonsin skulle nöja dig med något mindre nu när du har det bästa”? 🙂

 • Reply Annie Jun 27-12 at 10:13 pm

  Fy vad roligt!!!!! :)! Japp vi kör en dag, lätt!

 • Leave a Reply

  H‰lsa
  Träningsbloggar | Styrketräning.net