Idag kände jag mig lite som en arbetshäst. Ett intervallpass strax under tröskel skulle läggas till handlingarna. Ett pass som har sällskap av många liknande varianter, byggda för att ge framgång på sikt, som inte ska ta för hårt, men som ska kännas. Cykelvasabyggarpass. Bara att borra ner huvudet och köra. Jag på en motionscykel i gymets konditionsdel (de utreder frågan om att ställa en spinningcykel där, som jag bett om) med egen musik i lurarna, och Garmin med villkoren på armen.

Jag börjar ana en viss cykelintervallvana. Uppvärmning, 4 x 7 min med 2 min aktiv vila, nedvarvning, gick fort och blev aldrig långtråkigt. Kroppen svarar bra! Pulsen låg stadigt precis där jag ville ha den (mellan 75-80%) och huvudet var glatt och tacksamt för varje minut som jag fick cykla. Jag satt faktiskt där på cykeln och var lite imponerad av mig själv! Fokuserat. Effektivt. Smart. Genomfört.

 

I helgen byter jag ut de här pedalerna mot SPD-varianter och cyklar första passet med Värmdö CK. Tur att jag har så fullt upp att jag inte hinner bli nervös för premiären.

Author

Write A Comment