Startbacken i Cykelvasan ser jobbig ut på banprofilen. Därför var vi nyss  och rekade  med bilen (och delvis på cykel) de inledande 27 kilometrarna på Cykelvasabanan. Cykelvasan börjar med en seg startbacke uppför direkt efter vasaloppsarenan. Asfalten ringlar i ganska jämn lutning i 1,8 kilometer. Det svänger lite, det är uppför, men det är aldrig brant. Segt och uppför. Men inte brant. Här tänker jag akta mig för att samla för mycket syra, och mitt mantra blir hög kadens och ganska låg växel.

Efter inledande 1,8 kilometer går asfaltsvägen över till grusväg och det fortsätter att vara svagt uppför och platt, uppför och platt, till första vätskekontrollen i Smågan cirka 16 kilometer från starten. Så. Nu vet ni, och här kommer bilderna!

Author

4 Comments

  1. Kör hårt nu! Eftersom jag åker utomlands nu så får jag veta hur det gick först om en vecka. Men stort lycka till nu!! Det här har varit målet under så lång tid så nu är det värt all smärta och stumma ben. Go!!

  2. Jamen så mysigt med slakmotor! Fast jag gillar nog start ala Lida bättre! Bra att få en hint om vad som väntar i morgon:)

    Stort lycka till!!

  3. Wehuu, tack för rapport! (och ja, kommer “sno” mantrat med låg växel – hög kadens!

    Kört hårt imorgon!

Write A Comment