RAW Kladdkaka med hallon

Energibollar på casew, havregryn, agave, vaniljpulver och diverse smaksättning har jag gjort några gånger. Ibland med smak av cookie-dough, ibland med citron/lakritssmak. Häromdagen var jag på väg att göra samma bollar fast med hallonsmak.

2 dl casewnötter, 1 dl havregryn, ca1,5 msk hasselnötssmör, 0,5 tsk vaniljpulver, 1 msk agavesirap och 1,5 dl hallon och ca  0,5 dl kakao kördes ihop i en mixer. Obs, kör havregryn och hela nötter först, till ett fint mjöl, tillsätt sedan resten.

hallon och chokladkaka 1024x679 RAW Kladdkaka med hallon

Men jag fick inte till det! De smakade liksom för lite hallon och för mycket kakao mot vad jag hade tänkt när jag fått till den vanliga bollkonsistensen. Så jag fortsatte helt enkelt att ösa i hallon. Och lite mer sötning med agave.

mera hallon 1024x679 RAW Kladdkaka med hallon

Med mer hallon och mer sötma blev smeten kladdigare än någonsin. Aha tänkte jag… Kladdkaka!

hallonkaka 1024x721 RAW Kladdkaka med hallon

Varpå jag formade smeten till tårtbitar på assietter. Det blev ungefär fyra stycken ganska små men härligt mäktiga kladdkaketårtbitar som jag sedan lät stelna i kylen. Någon timme senare åts de med en stadig klick rejält sötad vispgrädde, detta eftersom kladdkakan var smakrik, men inte särskilt söt.

Annorlunda, men gott med en kladdkaka som aldrig rört ugnen. Den där runda smaken som smör skapar saknas, men jag tror att man kan runda till den och komma något närmre med exempelvis lite kokosfett i smeten. Om man vill. Själv lyckas jag aldrig inkludera det där kokosfettet i någonting alls.

Hallon alltså, en så bra grej ändå. Och vad bra det kan bli även om det inte blev som man hade tänkt från början!

Reagera/Agera. SOFY

6 thoughts on “RAW Kladdkaka med hallon

 1. Låter gott! Nått nytt att testa. Jag tycker det är gott med den hör typen av saker som mellanmål. Ska jag fika vill jag nog dock hellre ha originalet :)

 2. Här är ett toppenrecept till “nyttiga” chokladbollar utan socker och smör:

  100g dadlar (ca 10)
  2msk kokosolja
  1-2msk kakao
  1/2 dl havregryn
  2 msk kallt kaffe.
  1 dl kokos till att rulla i

  Mixa, låt stå kallt och rulla i kokos.

  1. Hej Emma! Nej, tyvärr har jag egentligen ingen idé, men kanske kan det fungera med dadlar som jag sett att andra använt i recept?

Ge ett svar - jag blir glad för din kommentar!

Emailadresser lämnas aldrig ut till tredje part.