Citronlax

Enkel och supergod middag med minimal insats. Svar ja! Tvätta vackra ekologiska citroner (som du fotat i fint skimmer) noga, torka av dem och lägg åt sidan. Droppa några droppar olivolja i en form och lägg i en hel laxsida med skinnet nedåt. Salta med flingsalt, riv över citronskal, skär citronen och droppa över citronsaft. Ringla kanske över lite olivolja. Klipp några tussar dill och placera vid sidan, stick in en termometer i fisken och kör i 175 gradig ugn tills laxen får en innertemperatur på 55 grader. Ta ut laxen då – den är klar!

Du serverar med kokt potatis eller kanske har du haft potatisen i ugnen innan du stoppade in laxen, en våning upp eller ner. Inte så noga. Klyftpotatis blir liksom sällan fel eller dålig. Blandsallad. Gräddfil med lite extra citron i. Enkelt. Gott.

citron 1024x679 Citronlax

001 1024x679 Citronlax

Reagera/Agera. SOFY

6 KOMMENTARER KATEGORIER: Middag

6 thoughts on “Citronlax

  1. Gottgottgott. Tog fram kyckling ur frysen, marinerad med vitlök och persilja. Ska försöka svänga ihop nåt trevligt av det idag.

Ge ett svar - jag blir glad för din kommentar!

Emailadresser lämnas aldrig ut till tredje part.