Middag

Rå SALMA Lax

Aug 08-12

I vårt hushåll äter vi allt oftare rå Salma lax. Det är bara så sjukt himla gott! Den är förhållandevis prisvärd, runt 260-299 kr kilot, men är packad i mindre förpackningar och man får bara den finaste biten fisk. Den kan ätas precis som den är, med citron, soya, sweet chilisås, wasabikräm och till det kan man tillsätta valfri kolhydratkälla såsom färskpotatis, sallader eller ris.

Man kan (och bör enligt mig) äta laxen rå eftersom det inte tar mer än ca 4 h mellan levande lax och vakumförpackad färdig fiskbit, detta genom smart system på fiskodlingen och därtill mycket noggrann livsmedelshygien.

Har du tight med tid för middag någon dag ( som vi har allt som oftast) är Salmalaxen och några få tillbehör snabbare middag än att köpa sushi. Och godare och ni får mer för pengarna!

salmalax

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Katja Aug 08-12 at 2:29 pm

  Häftigt, aldrig hört talas om att man kan äta rå lax… Måste prova!

  • Reply Jessica Aug 08-12 at 6:57 pm

   Aldrig hört talas om sushi? 🙂

   • Reply Sofy Aug 08-12 at 7:16 pm

    Såklart! Vi äter sushi ofta, sushi görs ju på (oftast) lax som varit fryst, och köper man rå lax ska den frysas i några dygn innan man äter den. Detta slipper man med Salmalaxen! Många köper den och halstrar, steker eller ugnsbakar, men jag ville tipsa om att äta den som den är från affären!

 • Reply Tom Aug 09-12 at 12:17 am

  Det låter som något som måste testas men jag kan inte minnas mig att jag har sett detta i någon butik, måste man ta sig till en fiskhandlare för att köpa detta månne?

  • Reply Sofy Aug 09-12 at 5:14 am

   Den är ett eget varumärke, ligger i egen kyl. Jag har sett den på både stora och mindre butiker här i stockholm, jag handlar alltid på coop forum där den finns i sortiment. Fråga i butikerna du handlar i!

 • Reply Lene Aug 09-12 at 9:00 am

  Tips, gå inn på salmalax hemsida http://www.salmalax.se , där hittar du butiker som har salma och massor med goda recept. Har og en sida på FB, Salma Lax

 • Leave a Reply

  H‰lsa
  Träningsbloggar | Styrketräning.net