Spenat och kantarellpaj

003 1024x679 Spenat och kantarellpaj

Sallad på mache (alltid denna mache – men jag tröttnar aldrig, den är ju godast!), gurka och dounutpersika väntar på kantarellpajen med spenat som då är i ugnen.

001 1024x679 Spenat och kantarellpaj

Jag utgick från det här receptet, men körde på det jag hade hemma. Rågsiktsmjöl i pajdegen till två tredjedelar, vitlök, massa spenat och mängder med trattkantareller (från frysen) som fyllning. Ingen äcklig ost! Äggstanning gjorde jag på tre ägg, två dl mjölk och en halv dl mascarpone (som är ost men som absolut inte smakar ost, bara grädde) eftersom den stod i kylen och bad om att få vara med i mixen.

Himla gott med paj ändå. Och vegetariskt för tusan, som jag så sällan lyckas helt med. Bra där S!

Reagera/Agera. SOFY

2 KOMMENTARER KATEGORIER: Middag

2 thoughts on “Spenat och kantarellpaj

  1. Men fasiken!

    Nu vet jag vad jag ska göra för middag!

    Det så bra med bloggar som inspirerar min matlagning!

    Tack!

    Tjing
    Emilia

  2. Men gud så gott! Jag är riktigt sugen på att fylla frysen med både svamp och bär… det ska ju tydligen finnas gott om svamp redan!

Ge ett svar - jag blir glad för din kommentar!

Emailadresser lämnas aldrig ut till tredje part.