I helgen torkade jag mango. Två gånger! Torkad mango kan man köpa på bland annat Blueberry, för svindyra pengar. Ganska rimligt eftersom det tog en stund att fixa, men har man inget för sig så kan man göra det hemma.

Recept torkad mango

Du behöver mango, en plåt, ett ugnspapper så att mangon inte fastnar. Sätt ugnen på 75 grader, och strimla mango med en potatisskalare. Lägg snyggt på din plåt. In i ugnen!

Har du en strax över ettåring; passa så att ugnen inte helt plötsligt vridits upp till 300 grader och det luktar bränd mango i huset, då behöver du nämligen börja om.

Efter att du börjat om, eller inte behövt börja om, kan du efter någon timme ta ut plåten och vända på mangobitarna, gärna med en plasttång/stekpincett. In i ugnen igen. Om du tröttnar nu vrider du upp till 100 grader. Efter någon timme har du antingen halvhårda fina mangostrimlor, och efter ytterligare tid om du låter mangon svalna i avstängd ugn, krispigare mangochips. Hur enkelt är det att torka mango? Superenkelt!

torkad mango

mango torkad

torkad mango mums

torkad mango2

Mums, och helt naturlig. I alla fall så bra det kan bli om man köper ekologisk. Vilket man gör.

Author

9 Comments

 1. Tack så mycket 🙂

  Ja detta blir en ren träningsblogg, ett sätt att ta tag i löpningen, träning och allt runt om ordentligt och lära mig själv så mycket som möjligt under tiden jag bloggar 🙂

  Har ju inte tränat något sedan planktävlingen tog slut så är väll bäst att sätta fart nu igen med plankorna för nu ska jag vara glad om jag klarar 1,5-2 minuter 😛

 2. Tack för tipset – bra mindfulnesspyssel att få börja om, om inte annat 😉 Ska jag testa – det är väl något djupt genetiskt inom oss som gör att det är så förbannat härligt att göra sin egen mat. Muesli och bröd är mina återkommande grejer, framöver kommer nog mueslin ackompanjeras av torkad mango. Borde ju funka med kokosskivor också?

 3. Mats Romsdal Reply

  Hej.
  Kommer hem från Mocambiqe idag och har sett så mycket mango som ligger på marken och blir inte använd . Vi pratade om att den borde torkas och användas på centret för gatubarn i Mapoto. Tusen tack för receptet.

Write A Comment