Den här platsen på internet och hela mitt jag bankar med ett hjärta till bredden fullt av kärlek för outdoor. Träning utomhus så som löpning, cykling, längdskidåkning, paddling. Styrketräning inne eller ute, mobilitetsträning och yoga för att stärka det grenspecifika. Alpin skidåkning i både pist och utanför och att gå uppför med hudar. Jag vill göra dig stark, glad, peppad och kunnig och bjuda på en inspirationsboost för utomhusbruk. Träning med hjärta för outdoor, brukar jag kort sammanfatta. Efter att du har läst hos mig är det din tur att ge dig ut! Ge dig hän!

skidakning-grundposition

Men det är mer än träning:

Upplevelser; som att sitta på bergets topp med dinglande ben och ta in det stora. Vistelser, som att vakna en morgon i ett tält och utanför har knotten vaknat till den milda grad att frukosten får intas gåendes därifrån, eller att upptäcka ett nytt favoritområde och stanna där i flera dagar för att upptäcka mer. Vardagsliv och semesterliv i Åre och andra orter. Spendera  helger utomhus, låta blicken sila genom eldens lågor, dra en dunjacka över huvudet vid rast. Ett recept här, en föreläsning om träningslära där, en genustanke, ett vardagsinlägg om något som fastnat i mig, eller om en vanlig tisdag.

För alla de här sakerna krävs det inte avancerade prylar. Men det finns verkligen tillfällen som blir så mycket bättre med utrustning som är anpassad för uppgiften, eller med kläder som sitter rätt och är tillverkade i rätt material. Så jag berättar om det. Vad jag använder och när. Varför. Och med partners i Outdoorbranschen närvarande kan jag ge dig mer.

Jag är glad att verka i en outdoorbransch där medvetenheten om att vår planet behöver tas om hand är högt på agendan och varit i många år. Jobba ihop med varumärken som har en hållbarhetspolicy som är superintegrerad och ett nav i verksamheten (Bergans som exempel). Jag skäms inte för att jag visar köptips, berättar vad jag har på mig och varför för jag vet att många också vill veta. För torr plus varm = glad = vill göra igen = starkare och hälsosammare du.

Black friday // Black weekend // Black november på uppochhoppa.se

På fredag och framåt mot Black Friday kommer jag posta mina bästa köptips under denna konsumtionshelg. Inte för att jag prompt vill bidra till konsumtionshets, utan för att den bransch jag verkar i och uppmanar till har en hel del specialprodukter som är mer eller mindre – du avgör själv – nödvändiga, och har ett pris satt efter den kvalitet och hållbarhetstänk produkten leverar. Ja, det klan kännas dyrt med outdoorprylar och kläder. Rättså ofta kan en ny skaljacka kännas dyr, även om den ska och kan leva i sju-tio kommande år.

Löparväst, köpt med 30% rabatt i somras – en BRA deal på en produkt jag hade behov av. WIN!

Inför black friday; Nu vill jag dela min egen shopping-teknik med dig:

När jag shoppar går det alltid till på samma sätt.

 1. Har jag ett behov?
 2. Är det ett bra köp? Bra produkt jag ändå skulle handla nu eller framåt plus erbjudande där jag gör av med mindre pengar = WIN

Har jag behov:

På fråga 1 kan jag landa i att ja; det är ett behov som är reellt. Hälen är tunn på skidstrumpan av användning, jag vill kunna åka baksidan på ett tryggt sätt (tranciever och lavinutrustning! (plus kunskap) ) eller barnets skidhandskar är för små. Ibland finns inget superbehov och jag låter bli. Jag kan också tänka att om svaret på fråga 2 är JA! och jag kan se ett kommande behov så kan jag köpa för att vara redo. Tänk, nästa storlek på skidoverall, etc.

Är det ett bra köp?

Denna fråga har två underdelar. Del 1: Är det en bra produkt? Kvalitet, kan hålla länge för mig eller om för barn för fler barn än ett. Är den i ett bra material, var är den tillverkad och av vilka? Miljöarbete och hållbarhetspolicy!!!  Ställningstagande: har aldrig och kommer aldrig köpa något från wish eller liknande. Del 2: Är det ett bra pris?

 YES, jag erkänner och lägger mig platt; jag är en sucker för en bra deal! KAMPANJ är ett älsklingsord, så bara är det.

Så. Nu vet du hur det ligger till kring black friday och mitt varande på internet och du kan fundera kring garderobens innehåll för senhöst, vinter och vår, för skidåkning, vinterspring, snöcykling eller vad det är du vill syssla med. Jag kommer att ge tips och beslysa kampanjer eller rabatter och produkter som jag håller nära hjärtat. Sofys bästa liksom!

Jag kommer också handla själv. Smarta och planerade köp till rabatt nu istället för till ordinarie pris i december.

Ps. Man får tycka olika om det här. Göra olika. Att ha planeten på agendan är dock något jag verkligen vill lyfta och stå för. Välja vad vi handlar, när och varför. Vart vi reser, hur och varför. Vad vi äter, hur, varifrån och varför. Alla har sina egna svar och lösningar!

Author

2 Comments

 1. Hej!
  Jag blev igår intervjuad på temat köpfri livsstil och du vet ju hur jag promotar mindre konsumtion till fördel för mer ledig tid. Jag vill bidra med mitt sätt att se på saken eftersom du just har inlägg kring black friday.
  När det gäller behov behöver vi bredda synen. Jag tänker att det finns basala behov som mat, tak över huvudet, kärlek, gemenskap. Jag tänker att hälsa handlar om kroppen och knoppen, mer än att vi behöver saker för att få till stånd hälsa. Men! Jag vurmar också för uteliv, naturen närmst mitt hjärta. Jag tänker förstås att begagnade saker många gånger kan lösa våra önskemål om att vara bekväma. Nyköp är för mig ingen svår nöt – däremot så tänker jag att vissa produkter är förbrukningsvaror (även fast jag springer i löparskor från 2006). Det jag önskar mest av allt är att konsumenten skaffar sig ett ordentligt reflektionsutrymme och också förstår “the big picture”. Du lyfter frågan på ett bra sätt. Hoppas att det känns ok att jag kommer med mitt perspektiv.

  Kram
  Emilia

  • Vad fint med en kommentar Emilia! ALLA perspektiv är välkomna här och jag tycker du tänker bra. Jag hade behövt kämpa och nog inte lyckats övertyga mig själv om att promota vanliga t-shirts eller jeans från kedjor med massproduktion. Jag tänker ofta på frasen “everyone lives by selling something” och det där something, det ska vara något man kan stå för och må bra av. Jag gör det i det jag gör, med de partners jag valt och jag tar ställning. Det är något jag tänkt mycket på på senaste. Det finns många som jobbar som “infleuncers” nu, men va är det egentligen de villinfluera till? Vad är bidraget så att säga? Hur ser påverkan ut och i vilken riktning?

   Mina riktning är klar; jag vill få ut mina läsare i naturen, upp i puls, in i känslan av ägarskap av riktning och mot nya drömmars mål – de ska känna sig starka, glada, peppade och kunniga. Ibalnd krävs det utrustning, hur de väljer att skaffa den är upp till var och en och jag visar mina favoriter.

Write A Comment