Förra helgen gjorde jag mitt första besök i Storulvån och det var kärlek vid första ögonkastet. Tänk att jag inte tagit mig dit förrän nu? Jag har bara precis fått en föraning av allt vad Storulvån kan erbjuda så jag är så taggad på fler besök och mer både hängtid, skidtid och tid i stigande puls här.

Storulvån – the basics

Vid vägs ände, 17 km från E14 och ca en timmes bilfärd från Åre ligger Storulvån. Storulvån är en av STFs större fjällstationer  med över 150 bäddar. Vill man springa, gå eller skida Jämtlandstriangeln (har den kvar på min bucketlist!) utgår man ofta från Storulvån. Getryggen, precis intill stationen är en känd topptur!

Storulvån, slumpmässig succé

Förrförra helgen bjöd Åre på strålande sol efter någon vecka med kallt väder och snö. Skutan var täckt i vitaste vitt och byn liksom kokade av förväntan att komma upp och ut. Jag och S hade barnjouren medans männen/papporna/killarna cyklade sista cykelpasset innan Åre bike park stängde för säsongen. Vi hade bestämt att åka upp på toppen men tji fick vi, när vi skulle upp var kabinbanan stängd på grund av avisning (story of Åre).

Där stod vi, vid kabinbanans parkering med barn i full vinterutstyrsel och sug att bygga snögubbe. Då kläcktes idén om Storulvån och efter lite ytterligare proviantering och nedhasning av vinteroverall satte vi av. storulvan

E14 är i sig en ganska trevlig väg, men efter Enafors (skyltat mot Storulvån) blir vägen bara vackrare och vackrare. Sista 8 km går längs kalfjällets kant och i bilen satt jag med rysningar och tappad haka över storslagen vy in över Jämtlandsfjällen. Bara att åka vägen upp till Storulvån i pangväder var värt resan!

Solgrop, som maj i oktober

Vi tog barnen, ryggsäckarna och sittunderlaget och vandrade en kort bit upp på Getryggen längs upptrampad stig, satte oss ned på ett ställe med mycket snö och lekte loss. Här hade vi sedan ljuvliga dryga två timmar med varm choklad, mandariner, kalla köttbullar direkt från förpackningen och kexchoklad på det.

Då och då kom de gåendes eller glidandes, lyckliga skidåkare som alla strålade som solen och bekräftade att JA, det var “helt sjukt fin åkning faktiskt – det är 7 oktober, jag kan inte greppa hur sjukt härligt det är” och  jag och S tittade uppåt, suktade och gillade läget. Att sitta så med varm choklad i koppen och sol på näsan, omgiven av fyra överlyckliga barn som alla hängde och klängde som chimpanser i knotiga fjällbjörkar, det är inte en plats man klagar på. 

Jag invigde skidjacka i anorakmodell och byxa från kollektionen Stranda, Bergans mest hållbart producerade kollektion någonsin. Det finns massor att säga om den och jag ska berätta mer i ett eget inlägg. Här konstaterar jag att 1) det är en lika skön kollektion som den är snygg och 2) jag längtar mer vinter för skidåkning i Stranda.

Storulvån alltså. Hit vill jag återvända igen och igen! Tänk att jag bor här nu, med åtkomst till allt det här vackra vilda. Det är en ynnest och en glädje så stark att det bubblar i mig!

 

Author

9 Comments

 1. Åh härligheten i det där!! Jämtlandstriangeln är definitivt på min bucket list också, kanske nästa år! Smidigt även från söder, bara en natt på tåg bort ☺️

 2. Lyckans ost som har hittat till Storulvån! Jag har aldrig varit där i snötider men många gånger på sommaren inkl ett antal triangelturer. Vi var ett tjejgäng som åkte varje år i slutet av augusti. Då la vi oss på nattåget från Gbg torsdag kväll, klev av tåget i Enafors och blev hämtade där fredag kl 9. Vi vandrade direkt ut när vi kom upp till Storulvån efter att ha lämnat ombyte mm i låsta skåp. Söndag kl 17 åkte vi därifrån igen och åkte direkt till jobbet måndag morgon. Dessa nattåg går inte längre, och när det öht finns nattåg att tillgå måste vi byta i Sthlm vilket krånglar till resan.
  Nu är jag pansjos och har mer tid, så nu kommer jag att åka igen trots denna olägenhet., nästa sommar …
  Grattis till dig som har Jämtlandstrisngeln kvar, blir det sommar eller vinter?

  • Wow vilken härlig rutin det lät som! Nu ska ju nattågen gå varje dag igen från Göteborg som jag förstått det (såg någon blänkare på facebook i en åretråd) men kanske via sthlm, det vet jag inte. Hursomhelst, klart att du ska komma upp igen! Jag gissar att det nog blir vinter som jag gör triangeln första gången, men är inte säker! 🙂

 3. Åh, så härligt det låter! Speciellt den där känslan att ha en mssa roliga saker att utforska i sitt närområde som man kan göra lite mer till vardags när man bor i närheten.

  Järmtlandstrianegln har jag också på min bucket list . Om man gör den på vintern och med skidor, vad har man för typ av skidor då?

  Snygga kläder, ser fram emot det inlägget! 🙂

  Kram

 4. Åh! Jämtlandstriangeln för turskidenybörjare är en önskeresa för mig. Vinterfjäll långt från väg är lite läskiga utan erfaren guide och triangeln är sådär lagom lång.

Write A Comment