Jag försöker förklara skillnaden för mig själv. Hur annorlunda tiden känns nu, här, jämfört med mitt liv i Stockholm. Hur mycket gladare jag är, en glädje som liksom härstammar inifrån och dundrar utåt. Jag undrar om det är det som är essensen. Att här kan jag leva med och på och av instinkten att göra saker utomhus, viljan fastnar inte på en motortrafikled i rusningstid i en bilkö. Jag ser färre reklambudskap, ser färre ben som går fort i jäktad takt, inga hastiga stressade lämningar på förskolan samtidigt, inga nylonstrumpor som aktas.

Jag hör och har naturens inbjudan i ständig närvaro. Inomhus genom fönster ger bilden mig ro men kraft. De korta avstånden gör både små och större strapatser möjliga. Mountainbikecykling efter middag före läggdags. Utomhus är normen, det gör det lätt att välja och effekten på humöret är omedelbar.

Jag vet inte annars hur jag ska säga det, men jag ville dela det med dig. Insikten. Den stora glädjen som kommer av att ha prioriterat att leva nära äventyret är påtaglig.

Author

10 Comments

 1. Låter underbart! Men, för oss som inte vågar släppa den stressade vardagen… vad jobbar ni med nu & har ni hittat drömhuset? Är ju många bitar som skall falla på plats! Tack för en inspirerande blogg och härliga foton!

  • Hej Anna! Vi jobbar med exakt samma som förut! Min man startar upp en Åre-filial av det bolag han arbetade på innan och har redan rekryterat och jag gör ju det här på heltid. Vi bor i vår fritidslägenhet på 84 kvadrat och njuter av att inte ha någon gräsmatta att sköta!

 2. Láter underbart, rena lyxen för mig som sitter inomhus framför datorn pá jobbet. Saknar naturen!
  Kati

 3. Alltså, åhh, det är ju precis det där man saknar i Göteborg också, närheten till vildmarken. Visst, vi har Skatås nära men det är liksom inte samma sak…!

  • Nej det är ju inte samma! Sen har väl Göteborg andra tjusningar, med havskontakt och så.

 4. Läser din blogg sida efter sida (catching up) och det här inlägget var så fint och tänkvärt! <3

  • Härligt Dessi. Kommenterar ikapp 🙂 Så glad att du läser och att vi får ha kontakt så!

Write A Comment