Kategori Skidåkning

#Sofiasskidskola, del 1 om barn och skidkläder

skidkläder för barn

Vad härligt att ni vill ha #sofiasskidskola. Det blir grymt roligt att dela med mig av kunskap, tips och knep från mångårig skidkarriär och skidlärarexamen. Först ut kommer det handla om att lära små barn att åka skidor. Jag börjar på basic nivå vid utrustning och så hamnar vi snart på snö. Vad ska barnet …Läs hela inlägget.

(snart) Allt om skidåkning

barnskidor

Jag är så himla peppad på att spendera en längre tid vid snö och skidbackar så att ni kan inte ens börja förstå. Eller jo, det kanske ni kan, men peppen! Det kommer handla ganska mycket om skidåkning, både för barn och för vuxna. Det kommer handla om inlärningsmetodik, hur man leker skidåkning, trial and …Läs hela inlägget.

Pjäxor – hur väljer jag rätt storlek?

köpa pjäxor storlek

Ska man köpa något i en alpinutrustning och hyra resten så rekommenderar jag varje dag i veckan att köpa pjäxor! Fötter är olika, skidåkare är olika och med rätt sorts pjäxor för rätt fötter ger man skidåkningen så himla mycket större chanser att bli riktigt rolig. Kramp i underben, ingen kontakt med skidorna eller iskalla …Läs hela inlägget.

Du vet att du är skidåkare om

* Du bär skidorna ihopsatta, med bindningen bakom axeln och brättena fram. * Du börjar tänka på snö i augusti. * Knäpper upp pjäxorna innan du stiger på liften. * Bara äger 3/4 del/caprilånga underställsbyxor. * Äger en vinkel för kantslipning, bryne och fil. * När någon pratar om flour tänker du på valla. Inte …Läs hela inlägget.

Hyr vår Åre-lägenhet!

bearlodgevillas2

Ni vet den där känslan när man längtar så att det hoppar och poppar i bröstet. Ungefär så mycket längtar jag efter skidåkning nu. I mitten av februari är vår nya lägenhet i Åre färdigbyggd och inflyttningsklar. Med ski in – ski out i nya området Åre Sadeln där man har direkt anslutning till fina …Läs hela inlägget.

Trender för vintern

earn your turns

Två trender för vintern, som förvisso småbubblat en stund men som nu fullständigt kokar, och en påminnelse: Längdskidor: Att det råder längdåkningsboom i Sverige är det få som missat. Golfbanor blir skidspår så fort snön lagt sig och vasaloppet och andra långa eller korta skidlopp når rekordstora startfält. Superkul! Det känns verkligen som att svenskarna …Läs hela inlägget.

Wintershow

För er som gillar vinter och skidåkning på längden eller utför vill jag tipsa om Wintershow som går av stapeln i helgen. Platsen är kungsträdgården i Stockholm och det är en kombinerad mässa/aktivitetsdag med nära 80 utställare – och massa aktiviteter för liten och stor. Wintershow är gratis för alla besökare. Jag och familjen åker …Läs hela inlägget.

Pre ski gathering

preski2

I lördags var jag och Prinsen inbjudna till förfest inför vintersäsongen på Sandhamn. Skidnätverket Skiers accredited bjöd in tillsammans med samarbetspartners och ett gäng vintersugna härliga kunde klämma på prylar, träna skidyoga, fysträna skidåkningslikt och nöta löpteknik i grupp. Tanken var att visa upp skiers som medlemsklubb, och att deltagarna på plats skulle mingla och …Läs hela inlägget.

Vårskidåkning och skidkläder

vårskidåkning

Jag tänkte skriva några rader om skidkläder för vårskidåkning, då behovet kan skilja lite från exempelvis de kalla nyårsveckorna. Den här tiden förra året stod jag och log mot solen, kollade om det fanns något ledigt boende och bokade en påskskidresa. Det verkar som att det finns en hel del resor möjliga att göra och …Läs hela inlägget.

Vasalopp och framförhållning

_MG_5024

Att vasaloppet fulltecknades på 90 sekunder igår. OJ?! Det är förvisso jätteroligt att svenskarna älskar att sporta och tävla och sätta långsiktiga mål och jobbba mot dem, och förvisso är en vasaloppssatsning något som är bra att ha tankarna på ett helt år i förväg. Men ändå – ett helt års framförhållning är ganska tufft. …Läs hela inlägget.

Tips inför vasaloppet

Vasaloppsveckan kommer närmre. I detta inlägg finns det många bra tips inför vasaloppet att ta till sig. Malin, som bjuder på dem, är med i Team-Uppochhoppa (facebookgrupp för uppochhoppa-läsare), hon vill gärna ta tillfället i akt att såhär i vasaloppstider berätta om att njuta från Sälen till Mora! Malin berättar: Jag har försökt mig på …Läs hela inlägget.

Inredning med snötema

Zemanta Related Posts Thumbnail

Snöflingor som virvlar, det önskar jag mig. Vitt duntäcke på marken, mer skidåkning och vita vidder. Snökristaller som kopplar tag i varandra och inte släpper sitt grepp förrän aprilsolen värmer. Inomhus finns spår av vår vinterlängtan. I nästan alla rum. En hel skidåkningskorridor med resminnen och framtida destinatonsdrömmar. Vail och liten E med skidglasögon på …Läs hela inlägget.

Åre skidfabrik

I Åre finns en skidfabrik. Där görs det svenska och såklart då Åre-baserade skidmärket Extrem, som på senaste åren blommat och tagit marknadsandelar. Extrems inriktning är att göra lekfulla, roliga skidor för medvetna skidåkare som åker i pist och över hela berget. De ska passa avancerade åkare, men även bjuda in den skidåkare som vill …Läs hela inlägget.

Tott Åre

totthotell

En helg på skidåkarhotellet Tott är till ända. När vi bokade och betalade tänkte jag inte riktigt på att Tott ligger uppe på bergssidan, en bit från byn. Perfekt ski in and out-läge om backarna nära är öppna. Det var de inte nu, så det blev bil till och från byn ett par gånger. Utsikten …Läs hela inlägget.

Skidpremiär

Zemanta Related Posts Thumbnail

Skidpremiär igår, fortsättning idag. Allt kan bli bättre. Underlaget sedan två dagar med åtta plusgrader, 57 sekundmeters vindbyar på Åreskutan under fredagkvällen och ett dygn med minusgrader… well, låt oss säga att det inte är en dröm. Vindpinad is och skrovel så långt ögat når. Som jag uttryckte det till prinsen: “Jag är ledsen över …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa