Kategori Skidåkning

Pre ski gathering

preski2

I lördags var jag och Prinsen inbjudna till förfest inför vintersäsongen på Sandhamn. Skidnätverket Skiers accredited bjöd in tillsammans med samarbetspartners och ett gäng vintersugna härliga kunde klämma på prylar, träna skidyoga, fysträna skidåkningslikt och nöta löpteknik i grupp. Tanken var att visa upp skiers som medlemsklubb, och att deltagarna på plats skulle mingla och …Läs hela inlägget.

Vårskidåkning och skidkläder

vårskidåkning

Jag tänkte skriva några rader om skidkläder för vårskidåkning, då behovet kan skilja lite från exempelvis de kalla nyårsveckorna. Den här tiden förra året stod jag och log mot solen, kollade om det fanns något ledigt boende och bokade en påskskidresa. Det verkar som att det finns en hel del resor möjliga att göra och …Läs hela inlägget.

Vasalopp och framförhållning

_MG_5024

Att vasaloppet fulltecknades på 90 sekunder igår. OJ?! Det är förvisso jätteroligt att svenskarna älskar att sporta och tävla och sätta långsiktiga mål och jobbba mot dem, och förvisso är en vasaloppssatsning något som är bra att ha tankarna på ett helt år i förväg. Men ändå – ett helt års framförhållning är ganska tufft. …Läs hela inlägget.

Tips inför vasaloppet

Vasaloppsveckan kommer närmre. I detta inlägg finns det många bra tips inför vasaloppet att ta till sig. Malin, som bjuder på dem, är med i Team-Uppochhoppa (facebookgrupp för uppochhoppa-läsare), hon vill gärna ta tillfället i akt att såhär i vasaloppstider berätta om att njuta från Sälen till Mora! Malin berättar: Jag har försökt mig på …Läs hela inlägget.

Inredning med snötema

Zemanta Related Posts Thumbnail

Snöflingor som virvlar, det önskar jag mig. Vitt duntäcke på marken, mer skidåkning och vita vidder. Snökristaller som kopplar tag i varandra och inte släpper sitt grepp förrän aprilsolen värmer. Inomhus finns spår av vår vinterlängtan. I nästan alla rum. En hel skidåkningskorridor med resminnen och framtida destinatonsdrömmar. Vail och liten E med skidglasögon på …Läs hela inlägget.

Åre skidfabrik

I Åre finns en skidfabrik. Där görs det svenska och såklart då Åre-baserade skidmärket Extrem, som på senaste åren blommat och tagit marknadsandelar. Extrems inriktning är att göra lekfulla, roliga skidor för medvetna skidåkare som åker i pist och över hela berget. De ska passa avancerade åkare, men även bjuda in den skidåkare som vill …Läs hela inlägget.

Tott Åre

totthotell

En helg på skidåkarhotellet Tott är till ända. När vi bokade och betalade tänkte jag inte riktigt på att Tott ligger uppe på bergssidan, en bit från byn. Perfekt ski in and out-läge om backarna nära är öppna. Det var de inte nu, så det blev bil till och från byn ett par gånger. Utsikten …Läs hela inlägget.

Skidpremiär

Zemanta Related Posts Thumbnail

Skidpremiär igår, fortsättning idag. Allt kan bli bättre. Underlaget sedan två dagar med åtta plusgrader, 57 sekundmeters vindbyar på Åreskutan under fredagkvällen och ett dygn med minusgrader… well, låt oss säga att det inte är en dröm. Vindpinad is och skrovel så långt ögat når. Som jag uttryckte det till prinsen: “Jag är ledsen över …Läs hela inlägget.

Tips för kalla och frusna händer

Zemanta Related Posts Thumbnail

Kalla och frusna händer är inget roligt. Jag har länge lidit av kalla händer (och fötter) när jag åker skidor, eller vistas utomhus på vintern. En ganska dålig grej för någon som älskar skidåkning och dessutom haft det som sin huvudsport. Mina kalla händer har testat ett gäng skidhandskar genom åren, och ofta, om det …Läs hela inlägget.

Det optimala antalet skidor

bästa tjejskidan gör extrem

I går kom ett nytt nummer av Åka Skidor- en prylguide för skidälskare, fylld till bredden med intressanta skid/vintergrejer. I redaktörens ruta fanns två väldigt, väldigt bra formler för hur många skidpar som är det optimala antalet att äga. Såhär: N + 1 = Nuläge plus ett par, dvs – ja, det optimala är att …Läs hela inlägget.

5 tips inför vinterns vasalopp

Börja träna med stavar nu! Löpning med stavar, gång med frånskjut i backar och långa intervaller är bra exempel på träningspass som blir kvalitetspass innan snön kommer. Stavens längd? Rekommendation är att räkna 0,83 x din kroppslängd – där någonstans ska du ligga om du åker klassiskt. En något för lång stav gör det tyngre …Läs hela inlägget.

Blogger ski camp Idre 16-19 januari 2014

I år går blogger ski camp till Idre! En riktigt härlig anläggning med alpina backar i alla väderstreck, elupplysta längdspår med skateplats och faktiskt också högfjällsspår väntar. 5,5 timme från Stockholm blir det lite närmre än förr om åren, också för vänner från Göteborg och söderöver. Res i dina skor, allt ingår – så är …Läs hela inlägget.

Bästa tjejskidan 2013 / 2014

Bästa tjejskidan är utsedd och jag är så himla pepp över vinterns skidåkning. En av anledningarna är att jag alltid är pepp på skidåkning. En annan är det superroliga samarbetet jag ska göra med Åre skidfabrik och skidmärket Extrem. När jag teståkte deras project 100 skida på skidtestet vid lucia förra året kände jag att …Läs hela inlägget.

Träning inför skidsäsongen

Att åka utför är roligt! Särskilt härligt är att det är en väldigt social sport där alla kan hänga med, men man samtidigt kan köra efter egen förmåga. Snickesnacka i liften varje eller vartannat åk och jämföra känslan och erfarenheter. Härligt! Men skidåkning blir som allra roligast om man förberett sig för den där fysiskt …Läs hela inlägget.

Längdskidor i fokus

Hörde ni att de på nyheterna sa att det snart kommer snö? Jabadabado! Jag älskar ju snö, vilket ni vet vid det här laget. Något som jag också lärt mig älska, efter en något shaky inledning är att åka längd. Nu, efter några år (fem närmare bestämt) åker jag gärna längd, och sist vi var …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa