Kategori Skidåkning

Åka skidors skidtest 2015

åka skidor skidtest

I måndags och igår jobbade jag för Åka skidor, som en av åtta skidtestare i Åka skidors stora skidtest 2015. Jag testade all mounatin skidor, och resultatet kommer såklart i tidningen till hösten. Åka skidors stora skidtest är verkligen en stor grej för alla skidåkare och skidälskare. Testet brukar lusläsas, och jag vet så många …Läs hela inlägget.

Sofias skidskola: tankar om skidåkning med barn

liten skidåkare

Vi har väldigt roligt i skidbacken nu, min lilla skidåkare och jag. Utvecklingskurvan är brant och självförtroendet stort. Jag njuter, flikar in små tips och försöker haka på diverse upptåg. Vi låtsas att vi är motorcyklar och alternerar med händerna på knäna och kryper ihop som köttbullar. Jag försöker säga mera JA! med utropstecken än …Läs hela inlägget.

#sofiasskidskola, del 5: Hur lär man barn att åka skidor?!

lära barn åka skidor

En vanlig fråga – den vanligaste – är “hur lär man små barn att åka skidor“. Idag ska jag äntligen dela med mig av det! Kan små barn lära sig att åka skidor – och från vilken ålder börjar man? När barnet har hittat hyfsad balans och kan stå och gå bra i skor är …Läs hela inlägget.

#Sofiasskidskola, del 4, att ta sig upp efter att ha ramlat

skidskola, ta sig upp efter att ha ramlat

I flera delar, både text och video fortsätter min serie om att lära barn (och vuxna) att åka skidor. Denna del passar bäst för äldre barn, tonåringar och helt vuxna då teknik kan bli lite knepigt för toddlers. I filmen nedan ger jag enkla tips på hur du tar dig upp efter att du ramlat. …Läs hela inlägget.

#Sofiasskidskola, del 3: Bekanta sig med utrustningen//Ta på skidor

ta på skidor

I flera delar, både text och video fortsätter min serie om att lära barn (och vuxna) att åka skidor. Trixen och tipsen kan appliceras på barn i de flesta åldrar (och även vuxna) som vill lära sig åka skidor. Ha i minnet: Korta pass, humor och att hålla förväntningarna i schack. Nu kör vi! Så. …Läs hela inlägget.

#sofiasskidskola, del 2, Välja skidor för små barn

sofiasskidskola

#sofiasskidskola tuffar vidare. jag vet att många av er som har åkt till fjälls precis just nu vill att det ska gå fortare, men jag tar det i ordning och får ut material så snabbt jag kan! I denna video berättar jag om hur du kan tänka när du ska välja skidor för ditt barn. …Läs hela inlägget.

#Sofiasskidskola, del 1 om barn och skidkläder

skidkläder för barn

Vad härligt att ni vill ha #sofiasskidskola. Det blir grymt roligt att dela med mig av kunskap, tips och knep från mångårig skidkarriär och skidlärarexamen. Först ut kommer det handla om att lära små barn att åka skidor. Jag börjar på basic nivå vid utrustning och så hamnar vi snart på snö. Vad ska barnet …Läs hela inlägget.

(snart) Allt om skidåkning

barnskidor

Jag är så himla peppad på att spendera en längre tid vid snö och skidbackar så att ni kan inte ens börja förstå. Eller jo, det kanske ni kan, men peppen! Det kommer handla ganska mycket om skidåkning, både för barn och för vuxna. Det kommer handla om inlärningsmetodik, hur man leker skidåkning, trial and …Läs hela inlägget.

Pjäxor – hur väljer jag rätt storlek?

köpa pjäxor storlek

Ska man köpa något i en alpinutrustning och hyra resten så rekommenderar jag varje dag i veckan att köpa pjäxor! Fötter är olika, skidåkare är olika och med rätt sorts pjäxor för rätt fötter ger man skidåkningen så himla mycket större chanser att bli riktigt rolig. Kramp i underben, ingen kontakt med skidorna eller iskalla …Läs hela inlägget.

Du vet att du är skidåkare om

* Du bär skidorna ihopsatta, med bindningen bakom axeln och brättena fram. * Du börjar tänka på snö i augusti. * Knäpper upp pjäxorna innan du stiger på liften. * Bara äger 3/4 del/caprilånga underställsbyxor. * Äger en vinkel för kantslipning, bryne och fil. * När någon pratar om flour tänker du på valla. Inte …Läs hela inlägget.

Hyr vår Åre-lägenhet!

bearlodgevillas2

Ni vet den där känslan när man längtar så att det hoppar och poppar i bröstet. Ungefär så mycket längtar jag efter skidåkning nu. I mitten av februari är vår nya lägenhet i Åre färdigbyggd och inflyttningsklar. Med ski in – ski out i nya området Åre Sadeln där man har direkt anslutning till fina …Läs hela inlägget.

Trender för vintern

earn your turns

Två trender för vintern, som förvisso småbubblat en stund men som nu fullständigt kokar, och en påminnelse: Längdskidor: Att det råder längdåkningsboom i Sverige är det få som missat. Golfbanor blir skidspår så fort snön lagt sig och vasaloppet och andra långa eller korta skidlopp når rekordstora startfält. Superkul! Det känns verkligen som att svenskarna …Läs hela inlägget.

Wintershow

För er som gillar vinter och skidåkning på längden eller utför vill jag tipsa om Wintershow som går av stapeln i helgen. Platsen är kungsträdgården i Stockholm och det är en kombinerad mässa/aktivitetsdag med nära 80 utställare – och massa aktiviteter för liten och stor. Wintershow är gratis för alla besökare. Jag och familjen åker …Läs hela inlägget.

Pre ski gathering

preski2

I lördags var jag och Prinsen inbjudna till förfest inför vintersäsongen på Sandhamn. Skidnätverket Skiers accredited bjöd in tillsammans med samarbetspartners och ett gäng vintersugna härliga kunde klämma på prylar, träna skidyoga, fysträna skidåkningslikt och nöta löpteknik i grupp. Tanken var att visa upp skiers som medlemsklubb, och att deltagarna på plats skulle mingla och …Läs hela inlägget.

Vårskidåkning och skidkläder

vårskidåkning

Jag tänkte skriva några rader om skidkläder för vårskidåkning, då behovet kan skilja lite från exempelvis de kalla nyårsveckorna. Den här tiden förra året stod jag och log mot solen, kollade om det fanns något ledigt boende och bokade en påskskidresa. Det verkar som att det finns en hel del resor möjliga att göra och …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa