Min längtan efter snö slår alltid till i augusti. Hand upp och snälla säg att du också längtar lite, lite om ens så lite? Jag har förståelse att om du inte är en sådan som känner njutning av nypistad backe, pudrigt snödump, fartvind mot kind utför eller perfekta längdspår, (ja men du hör ju, underbart!) kan det te sig underligt. Jag njuter av hösten och sensommaren medan jag längtar vinter i bakhuvudet, så har jag alltid gjort.

Jag har tur som en tok, för jag har faktiskt flera skäl till att tänka vinter, mer än att jag liksom gillar vinter per se:

Vintersaker jag planlägger just nu

 • Skidläger längd, klassiskt, datum: 26-28 januari (sista grejerna spikas nu! hör av dig om du vill veta mer)
 • Skidläger längd (kanske skate?) datum: 2-4 februari (hör av dig om du är intresserad!)
 • Familjens skidveckor i Åre, siktar på jul och de där guldveckorna 11-13
 • Annan jobbrelaterad skidåkning och upplevelsehämtning – MER, ge mig mer!
 • Egen grundträning för starka skidåkarben och andras grundträning för starka skidåkarben och stark core, för att orka åka som en ostkrok med små barn.
 • Jag vill vidareutbilda mig inom fjällsäkerhet och offpist, tips?

 

Author

8 Comments

 1. Åh jag längtar också! Eftersom jag bor långt upp i vårt land åker jag slalom och ska i år ta revansch på längdskidåkningen som jag hatade som tonåring… 🙂 (Bor man i Norrbotten och har en fd. längdskidåkare som idrottslärare är det skidåkning som gäller på idrotten under vinterhalvåret – varje idrottslektion… haha). Men nu längtar jag efter det igen, har inte åkt längd på sju år. Har även tänkt att jag ska hålla igång med löpningen över vintern och längtar efter att springa i knarrande snö, och ännu mer framåt vårvintern när ljuset är som vackrast. Ditt inlägg fick mig att längta ännu mer, typ pirr i magen-längt. Men det kanske är bra?! 🙂

  • Sofia Reply

   Jag kan relatera till den där gympaläraren! Vi hade en gympalärare vars son och man tävlade i gymnastik, fy sjutton vad vi fick hålla på med ringar och göra greker på plint och bom! Klart du ska springa genom vintern, det är ju bland det härligaste, och så varva med längdskidor. Du har säkert grym teknik som du kan få använda nu i lugn och ro utan övervakande blick från en magister! Jag tycker vi slår fast att det är ett bra längtigt pirr!

 2. Alltså jag har inte åkt längdskidor på 20 år och det är pga precis det Rebecka beskriver här ovan. Det var skidåkning varenda lektion vintertid (och vi hade långa vintrar…) så jag har liksom aldrig kommit över traumat. Jag har vinterlängt men INTE till längdskidåkning. 🙂

 3. Jag tänker också på snö och vinter ibland, framförallt på längdskidåkning. Så tänker jag att så får jag inte tänka, men ger mig själv klartecken att tänka på det så länge jag är i nuet och njuter av det också! Win, win!

 4. Har inte hunnit längta än men det kommer nog 🙂 Bor ju inte med närhet till nypistade backar men uppskattar att snön ljusar upp de mörka kvällarna!

  • Sofia Reply

   Ja, den gör ju verkligen så stor skillnad. Det är ju inte ens semptember så jag fattar verkligen att särskilt många inte hunnit längta ännu. 🙂

Write A Comment