Godmorgon fina du!

Minns du skatedrömmen? Att jag skrivit att jag vill lära mig att åka skate och att jag tyckte det var så härligt när jag testade? Jag har inte riktigt känt att köpa ett helt skateset varit prioriterat, men tänkt att jag hyr lite då och då för att kanske köpa om det blir något bra tillfälle. Har du testat skate och vad tyckte du? Det är roligt och annorlunda och en av de saker som jag tycker är mest spännande är att det finns så många olika sätt att ta sig fram. Växlarna, ni vet.

Prinsen har åkt massa mer längd i Åre i år och hyrt skate och innan vi reste hem slog han till på ett paket. Alldeles för dyrt även på rea tyckte jag, man måste ju köpa hela kitet; stavar, bindningar, pjäxor och skidor. Kul för honom!

Vi reste hem, inlandsvägen via Åsarna som skyltade om påskrea vid Wassbergs skidcenter, åkte förbi och sen några hundra meter senare sa jag plötsligt att nej, vi vänder! Vi kollar om det är något bra på rean!

Jag stegar in och kikar på skidhyllorna, ser helt sjuk rabattsats på skateskidor av finaste sort och att det finns exakt ett par. Jag frågar om personal för skate, han greppar skidorna, frågar om min längd och ser lika lycklig ut som jag är hoppfull. “Helt perfekt längd för dig!”. Skidor som tidigare kostat 5000 kr kostar nu 1600. Nya, helt fina säsongens skateskidor och där var saken biff. Eller skate.

Vidare till pjäxhyllan, rabatt här också, men vi har så urplockat nu ojar försäljaren sig. Det visar sig att det finns pjäxor i 38 och i 40-43 och de där 38:orna är perfekta fastän jag normalt har 37. Suveränt bra skatepjäxor med rabatt, om än inte så stor som på skidorna men kännbar. På med bindning och så stavar till fin påskrabatt. Ett helt skateset blev inköpt av en lycklig slump att vi vände i en invigelse.

Nu får jag min skötedröm redan till nästa vintersäsong och jag kommer fortsätta den med att boka lite lektioner så fort snön ligger i Björnen skidcenter. Så roligt att lära nytt och att utvecklas och att kunna förverkliga en skatedröm! Jag ser framför mig kvällar och morgnar med pannlampa i Björnen innan ljuset kommer senare på säsongen och så dagar i Ullådalen som den här ovan. Med vidderna, inramningen och så härligt fartsus från starka skateskär. En skatedröm, ni vet.

Author

14 Comments

 1. Vilka underbara bilder! Jag är också så himla sugen på att lära mig skate och tänker att det får bli nästa års utmaning 😀

 2. Ah, vad kul! Jag vill också bli bättre på skate. Klassiskt har jag åkt sedan jag var miniliten men skate är bara på hobbynivå så det står på min lista.

 3. Härligt! Skate är det bästa som finns 🙂
  Hör av dig nästa vinter om du vill ha lite tekniktips.

  • Sofia Reply

   Men ÅH – skulle du vilja!? KLART vi ska åka skidor ihop!!! <3

   • Självklart! Vill ju helst att hela världen ska uppskatta skate lika mycket som jag gör 🙂

 4. Vilken lycka att hitta utrustningen på rea! Att testa på skate någon gång står på min att-göra-lista.

  • Sofia Reply

   ja men det måste du Maria! Jag har bara gjort det några gånger, fyra kanske? Men det är så kul!!!

 5. Javisst! Har bara skateat i hela mitt vuxna liv, eftersom jag är lite slö och inte orkar lära mig valla och sedan hålla på med det, fram till förra vintern. Då bestämde vi med jobbet att vi skulle köra Stafettvasan, som ju går i klassiskt, nu 2017. Då var det bara att slå till på ett par skin tech och börja diagonala. Nu gillar jag klassisk åkning också, men det är nog mycket en “nyförälskelse”. Skateskidorna var ändå framme vid flera tillfällen i vintras.

Write A Comment