Kategori Sofy tipsar

Allt är möjligt i Åre

enbildfullavlängtan

Vacker text, om härligt besök i bästa Åre.  I could live there. Originaltexten publicerades i Magasin Åre 2006 då de bad den Kanadensiske demonskribenten Leslie “Doc” Anthony beskriva sin kärlek till orten. Nu, nästan tio år senare, har Doc återbesökt Åre, uppdaterad sin fantastiska text och publicerat den i sin hemort Whistlers lokala tidning Pique.

Lofsans och Jessica Almenäs bok: Stora löparboken för kvinnor

lofsan bok

Lovisa “Lofsan” Sandströms och Jessica Almenäs bok som de döpt till Stora löparboken för kvinnor kom hem till mig i brevlådan i förra veckan på författarnas begäran. Klart man inte tackar nej till att lösa böcker. Om löpning. För kvinnor. Cirka flera av mina favoritsaker i den meningen faktiskt! Den här boken är väldigt, väldigt …Läs hela inlägget.

Lästips: pt-fias bok tio i topp

Grattis till Pt-fia, aka Sofia Sjöström för den fina, fina och härliga boken Pt-fias tio i topp. Den är urmysig, vacker, glad  och har väldigt fint bildspråk! Det är dagens lästips. Och du – den passar perfekt som exempelvis “Grattis att du kom in på universitetet-present” eller flyttahemifrånbok till unga kvinnor av idag. Hela livet …Läs hela inlägget.

Poddar jag gillar

blåbärshjärta

Podcasts är kul. Här kommer, utan inbördes ordning ett gäng poddar jag gillar! Det är roligt att upptäcka nya men ibland svårt att hitta guldkornen! Hanna Pees otroliga podcast Marathonpodden Barnvagnspromenader Källan Startuppodden Träningsglädje talks P3dokumentär Fysiopodden Hälsa på dina villkor Joller – en podcast föräldrar emellan Knattetimmen Värvet Serial Maktministeriet Better bloggers podcast Sommar/Vinter …Läs hela inlägget.

Tips på träningstv!

Idag sändes första delen av sju av programmet Norges damer mot Falun på svt. Ett filmteam har följt världens bästa längdlandslag, de norska damerna, mot VM i Falun. Laget har tidigare varit restriktiva med media på läger och privat men i denna serie öppnar de upp. Jag älskar sådana här reportage som går på djupet. …Läs hela inlägget.

Sofy tipsar: Citrus!

citrus, favoriter med citron

Citron. Så himla härligt! Som doft, som smak, som färgklick i köket, att fota snyggt… Bland mumsigt att förtära finns helt klart både citronlax och citronkladdkaka,  men strunt i det nu,här kommer några skönhetsfavoriter! 1) Lovely Lemon, Handtvål från Apotek Hjärtat med doft av grönt äpple och citron. Den här har jag fått, men alltså, …Läs hela inlägget.

Vinterskor för barn

vinterskor för barn

Det här med vinterskor för barn. Så himla svårt tycker jag. Det bästa är förstås att ta med ett glatt barn till ett köpcentrum och ha en mysig eftermiddag efter föris/helgförmiddag och testa loss. Problemet är bara att mysig ganska lätt byts ut till kaosartad och att glatt inte alltid är synonymt med att prova …Läs hela inlägget.

Bättre begagnat

wpid-20140921_132802.jpg

Lilla E har plötsligt blivit ganska stor och nu har jag äntligen kommit igång med att sälja (och köpa) bättre begagnade fina barnkläder på Tradera. Om du väntar bebis i höst, typ oktober-november-december eller för den delen i vinter vill jag verkligen tipsa om att jag nu säljer världens bästa bebisoverall från Isbjörn of Sweden. …Läs hela inlägget.

Sofy tipsar: Boktips

bohult

Böcker jag gillat, som ni kanske gillar om ni inte stött på dem? Vi kör boktipstisdag: Kethupmamman (saker jag inte vågat beräta för bvc) – Karin LindellValfri titel av – Michael Connelly Midvinterblod/höstoffer/vårlik/sommardöden/den femte årstiden – Mons KallentoftFittstim – Linda Skugge/Belinda Ohlson mflAnna, min älskade – Magnus UtvikDet goda inom dig samt Sonat till Miriam …Läs hela inlägget.

Better Bloggers

betterbloggers

Tänk om det fanns en plats där alla som bloggar passionerat kunde mötas. En plats där blogg är självklart, erkänt, uppskattat, kul och älskat – både som hobby och som inkomstkälla. På nätet och i verkligheten. En plats för alla, oavsett nivå. För kunskapsutbyte och som en språngbräda. Oavsett om bloggens ord och bild handlar …Läs hela inlägget.

Sofy tipsar: hår/smink/skönhetsblogg

thebeautydepartement

Av en slump ramlade jag över den fina bloggen “the beauty departement“som handlar om skönhet. Hårtips, smink och mycket do it yourselftips för det mesta rörande skönhet. Jag inspireras särskilt av alla fina inlägg om flätor. Ett annat flättips, men på instagram, är att följa @braidphotos. Dagen till ära har jag både fläta i luggen …Läs hela inlägget.

Lunch i Åre

Åre delikatess

Jag måste, måste, måste tipsa er om min favorit när det kommer till lunch i Åre. Den bästa lunchen äter jag på Åre delikatess som ligger i gamla brandstationen, ett stenkast från Åre torg mot kyrkan till. Här kan man äta och dricka fantastiskt gott på de urfina råvarorna som tillreds med kärlek och finess, …Läs hela inlägget.

Utflyktstips Ingarö och Värmdö

artipelag utflyktstips värmdö

För er som bor i Stockholm, eller som kommer hit på besök i sommar har jag några utflyktstips på Värmdö och Ingarö. Det är enkelt att ta sig ut hit till innerskärgården på väg 222, kommer man söderifrån på motorvägen behöver man inte ens in i själva Stockholm, och från norr siktar man mot östra …Läs hela inlägget.

Tips för nyblivna mammor

tips nybliven mamma

Det finns många listor på vad man behöver ha eller köpa tills det kommer bebisar, också finns det en hel massa råd som man får – oavsett om man ber om det eller ej. Jag kör stenhårt på devisen att allting ordnar sig och att man ska välja ett fåtal källor att lita på. Dock …Läs hela inlägget.

Oväntat besök

överbliven kakdeg

Minns ni kolakakorna med solroskärnor? De är som sagt mina favoriter, så pass att jag när jag bakar dem alltid tar i lite extra med degen och inte alltid bakar ut dem på en gång. Jag brukar spara en rulle i frysen, färdig och klar att skiva upp om man får oväntat besök. Klassiskt husmorsknep …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa