Inte så mycket att säga om det här egentligen. Böcker ur min hylla. Om man inte lyssnat på Björn Af Kleens sommarprat tycker jag att det är ett måste. Folkbildande om den sjuka arvsregeln fideikommiss som ger den äldste sonen rätt till hela egendomen och de andra barnen lottlösa, systemet har avskaffats i ungefär hela världen utom i Sverige för att inte dela på adelns mark och därmed försvaga den. Sommarpratet bygger på boken. Jag tyckte mycket om Vibeke Holts Kronprinsessan, Sheila O’flanagans  “inte han!” var cirka värdelös och Andreas Carlssons live to win likaså. Jag gillade den på omslaget anspråkslösa VM-resan av Bengt Wiström och Lotta Jonsson som är en bra bok inom coachingenren. Läs Radhusdisco av P3’s Morgan Larsson!

Author

4 Comments

 1. Har du läst dom två uppföljarna till Kronprinsessan? Lika bra!!
  Å Radhusdisco har jag missat!

 2. haha ja se björn! vi var class mates och gjorde de flesta skolarbeten ihop under gymnasietiden. sjukt rolig på sitt sätt. fan. jag saknar björn. bjööörn, om du läser detta efter att ha googlat på dig själv – heeej!

 3. Sofy Reply

  Maria: Hm, jag vet att jag läst en i alla fall! Kan den ha hetat drottningoffret? (men kom inte den i så fall innan kronprinsessan? Hrm, upplys mig!)

 4. Jag upplyser 🙂

  Kronprinsessan
  Kungamordet
  Drottningoffret.
  Kom i den ordningen enl Wikipedia….. Bra alla tre!

Write A Comment