Sofy tycker

Xlnt search 2012 – Så RUTTET Kappahl!

Jul 19-12

Jag är medlem i Kappahls kundklubb, och fick nyss ett sms. Information om att man nu kunde tävla om att bli Kappahls plus size modell under ett helt år och vinna kläder till ett värde av 15 000 kr.

Vilket skämt! Modellarbete i ett helt år – (i alla fall vid flera tillfällen) och 15 000 kr i kläder(!) i ersättning. Det är så dåligt betalt att det är larvigt. Det här är tävlingsinformationen:

Kappahl XlnT model Search 2012 är en modelltävling där vinnaren blir kappaHhls Xlnt-modell under 2012–2013. modelluppdraget kan innefatta både modefotograferingar, modevisningar och andra framträdanden. Dettas innebär att du Som vinnare under 2012/2013 Ska kunna närvara vid ett antal olika uppdrag (Se viktiga datum längst ner på sidan). Kappahl står för resor och ev. hotellövernattning i Samband med modelluppdragen. Vinnaren får dessutom presentkort till ett värde av 15.000 kr. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vänta lite här nu. Kappahl söker en ny modell av storlek större. De ställer krav på närvaro, positiv självbild och karisma, vara nöjd och stolt över sin storlek, att kunna representera och göra olika typer av jobb samt att personen ska vara tillgänglig för Kappahl under (minst) tre datum. 15 000 kr i kläder och ett reportage i Amelia är vinsten. Kläder är ingen direkt kostnad för Kappahl. Särskilt inte när de nog räknar på försäljningspris och inte produktionskostnad…Och nej. Det är sannerligen ingen vettig ersättning för modelluppdrag.

Jag blev kallad till en casting för Dove en gång, de behövde naturligt sunda och glada modeller – så som kvinnor/tjejer är och ser ut och kan identifiera sig med. För en dags modellande/reklaminspelande skulle ersättningen vara 30 000 kr.

Dessutom, för att mjölka ur mesta möjliga har kappahl naturligtvis gjort det också till ett röstningsförfarande – vilket ska syfta till att folk med bloggar och stort antal följare ska trycka in besök till Kappahls hemsida.

Den här tävlingen luktar ruttet Kappahl! Ge den ersättning till plus size modeller som ni ger till de modeller ni hämtar från agenturerna, eller om ni så vill, ge dem något mindre om de inte är profesionella, men betala dem i pengar och inte i produktionskostnad!

Tjejer – ni är värda mer!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Kejrin Jul 19-12 at 11:18 am

  Hear Hear!!

 • Reply Annie Jul 19-12 at 12:32 pm

  Vilket jäkla skämt!!!!! Kan du inte länka på Facebook så sprider vi det som med den där tävlingen när prissumman var olika för tjejer o killar????

  • Reply Sofy Jul 19-12 at 1:01 pm

   it’s done! Dela på bara!

 • Reply Wanja Jul 19-12 at 1:10 pm

  Icke-proffs och dessutom lite runda, klart de inte ska ha betalt, de ska bara vara tacksamma.
  Ehh, eller inte..

 • Reply Pernille Jul 19-12 at 3:13 pm

  TACK, Sofy. Tack för att du inte bara uppmärksammar utan skriver ett vettigt inlägg. Du blir aldrig sådär oargumenterat feministförbannad utan har alltid bra argument för varför du tycker det är fel/orättvist/korkat. Det är klart att presentkort för 15.000 är en struntsumma i sammanhanget men jämförelsen med Dove får det verkligen att sticka ut!

 • Reply Andréa Jul 19-12 at 7:57 pm

  Ja det där var ju inte så smart… Tror de att ‘större’ (dvs förmodligen helt normalviktiga) tjejer är mer lättköpta än andra eller?! Idiotiskt! Tyvärr kommer säkert väldigt måna nappa…

 • Reply Petra Axlund Stegman Jul 19-12 at 11:39 pm

  Oj vad BRA att du tar upp detta. Det är ju helt sjukt!

 • Reply Monicas Mat Jul 20-12 at 6:32 am

  Bra skrivet! Jag såg inte den biten med den kassa lönen..

 • Reply SuperSHEro Jul 21-12 at 9:01 am

  Bra rutet!

 • Leave a Reply

  H‰lsa
  Träningsbloggar | Styrketräning.net