Kategori Styrketräning

Rörlighet för frivändning

rörlighet skuldror frivändning

Frivändningar! Denna explosivitetsökande, teknikkrävande och fantastiskt roliga övning ägnade jag en heldag åt förra lördagen när vi gjorde träningsevent ihop med Crossfit Solid. Elin och Rickard drillade oss och skalade tekniken ner till fler delar, dock svårt att återberätta. Här kommer i alla fall en bildserie för en helt grym rörlighetsövning att göra inför dina …Läs hela inlägget.

Stretch för stela fotleder

stretch för rörlighet i fotleder

På workshop i benböj förra helgen lärde jag mig en bra stretch för att öka rörligheten i fotleden, en led vars stelhet ofta ställer till det för att få till fin teknik i benböj. Jag har inte själv problem med stela fotleder, snarare stel bröstrygg och det kan vi ju återkomma till, men om man …Läs hela inlägget.

Fitnessfestivalen 2014

fitnessfestivalen4

Fitnessfestivalen. Vilken grej! Med ett digert program med föreläsningar, seminarium, happenings, tävlingar och med ett stort antal utställare lockade Fitnessfestivalen en riktigt stor publik. Igår lördag var det trångt i gångarna på mässan, stämningen var förväntansfull och musiken pumpade. För den som är som jag, lite mer skaljacka än den typiska fitnessfestivalenbesökaren, kan mässan kännas …Läs hela inlägget.

Workshops i marklyft, frivändningar, chins och benböj!

Workshops, introbild

Kolla, kolla vilken bra julklapp för hen som hänger i gymet eller gillar att träna “funktionellt”. Tillsammans med Crossfit Solid har vi på träningsevent tagit fram en serie med workshops i riktiga klassikerövningar. Sådana där moment som du önskar att du hade stenkoll på din teknik i, och övningar som det alltid, alltid, alltid finns …Läs hela inlägget.

Hur benböjer du?

benböj med axelpress

Dagens tips är att ställa dig framför en spegel och göra benböj tills du blir trött. Eller att ställa dig framför en spegel och ha med en pt när du gör benböj. Kanske upptäcker du obalanser direkt. Eller så kanske de dyker upp när du hållit på en stund. Eller så är benböjet tipptopp. Congrats …Läs hela inlägget.

Tips om knän vid benövningar

knän

Ett vanligt teknikfel är att knäna tenderar att falla inåt vid benövningar så som benböj, utfall, vid landningar i hopp etc. Så kan ske om musklerna runt knäna är svaga och instabila. Ett sätt att motverka detta är att medvetandegöra hjärnan och att verkligen tänka på att pressa ut knäskålarna, samtidigt som man naturligtvis också …Läs hela inlägget.

Rumblebagutbildning

rumblebagutbildning3

I söndags var jag på rumblebagutbildning under en intensiv heldag med kompetenta och kunniga makarna Sjöö, som står bakom konceptet. Rumblebag kan köras både i small group training, med PT-klienter, som del av cirkelträning eller som ett koncept i gruppträningsklass. Konceptet består av 30-minutersklasser som innehåller fyra delar. Uppvärmning, main course, dessert och nedvarvning/stretch. Efter …Läs hela inlägget.

Rumblebag

Rumblebag är ett nytt träningskoncept, i vilket både själva redskapet ( en slags hybrid mellan kettlebell, sandbag och medicinboll ) samt träningspass/övningar ingår. Annika Sjöö och Michael Hansson Sjöö levererar detta och i helgen går den första utbildningen till att bli rumblebaginstruktör. Och vet ni – jag ska vara med! Att utbilda sig och förkovra …Läs hela inlägget.

Viktskivor för teknikträning

frivändningar och marklyft

I en tid när olympiska lyft med stång, så som marklyft, frivändningar och stöt finns på var styrketränandes styrkeprogram väcks en fråga om tillgänglighet. För att dessa nämnda övningar ska bli mest rätt att träna görs de med fördel med riktig skivstång. Skivstänger väger 20 kilo för män i tävlingssammanhang, 15 kilo för kvinnor, men …Läs hela inlägget.

Discomuskler

Zemanta Related Posts Thumbnail

Ingen träning så långt ögat ser just nu pga sjukdom. Men som jag drömmer om discomuskelträning – ni vet, riktigt tung med få repetitioner och fullt untz, untz! Gärna några avslutande superset för pump och riktigt härlig fredagsfeelingmusik på gymet. Snyggt skuret linne och helst lite grundträning i gymet som gör discomuskelpasset extra roligt. (A …Läs hela inlägget.

Topplista i gymet

Jag fck en fråga idag av en journalist vad min favoritövning är. Jag funderade en halv sekund, och sen kom svaret spontant. Och när tanken väcktes så kom jag på att jag gör en liten topplista. Favoritövningar på gymet helt enkelt. Here goes: Frivändningar. Denna fantastiska basövning som är pulshöjande, utmanande och får hela kroppen …Läs hela inlägget.

Armgång for dummies

Om jag precis hörde att det var 23 tjugotre, tvåatrea!) meter armgång på den här toughviking tävlingen som går den 1 september. Ja. Det hörde jag. 23! Jag ska leda ett lag. God idé att kunna gå armgång då va? Okej folket. HUR gör jag det här och kommer undan med äran i behåll?

Marcus börjar träna crossfit

Har ni sett det här? Jag tänkte bara shit – “det är verkligen ingen myt att man kan vara undernärd av (fel) fet mat”. Utöver det att jag reagerade på 56 kilo till 187 centimeter (crazy) så är det en väldigt rolig träningssatsning som Marcus gör. Jag önskar ett stort lycka till och skickar med …Läs hela inlägget.

Rygglyft

Jag såg på Gladiatorerna i fredags. Något jag skulle vilja vara stark i, det är att lyfta min egen kropp. Prinsen har någon slags bild av att jag är stark, men han blir lika förvånad varje gång jag inte lyckas lyfta mig själv. Va liksom? Om jag skulle anlita en PT så skulle en av …Läs hela inlägget.

Armkraft

Har ni sett vad coolt? Det finns mycket som är tufft här i världen, men att kunna dra sig upp för ett rep med bara armkraft är fasenimig något av det coolaste. Med det tar vi fredag och jag berättar att Sandra, Åsa, Desirée, Maria, Fredrika och Susanne har haft modet att vinna biljetter till …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa