Kategori Styrketräning

Rörlighet för frivändning

rörlighet skuldror frivändning

Frivändningar! Denna explosivitetsökande, teknikkrävande och fantastiskt roliga övning ägnade jag en heldag åt förra lördagen när vi gjorde träningsevent ihop med Crossfit Solid. Elin och Rickard drillade oss och skalade tekniken ner till fler delar, dock svårt att återberätta. Här kommer i alla fall en bildserie för en helt grym rörlighetsövning att göra inför dina …Läs hela inlägget.

Stretch för stela fotleder

stretch för rörlighet i fotleder

På workshop i benböj förra helgen lärde jag mig en bra stretch för att öka rörligheten i fotleden, en led vars stelhet ofta ställer till det för att få till fin teknik i benböj. Jag har inte själv problem med stela fotleder, snarare stel bröstrygg och det kan vi ju återkomma till, men om man …Läs hela inlägget.

Fitnessfestivalen 2014

fitnessfestivalen4

Fitnessfestivalen. Vilken grej! Med ett digert program med föreläsningar, seminarium, happenings, tävlingar och med ett stort antal utställare lockade Fitnessfestivalen en riktigt stor publik. Igår lördag var det trångt i gångarna på mässan, stämningen var förväntansfull och musiken pumpade. För den som är som jag, lite mer skaljacka än den typiska fitnessfestivalenbesökaren, kan mässan kännas …Läs hela inlägget.

Workshops i marklyft, frivändningar, chins och benböj!

Workshops, introbild

Kolla, kolla vilken bra julklapp för hen som hänger i gymet eller gillar att träna “funktionellt”. Tillsammans med Crossfit Solid har vi på träningsevent tagit fram en serie med workshops i riktiga klassikerövningar. Sådana där moment som du önskar att du hade stenkoll på din teknik i, och övningar som det alltid, alltid, alltid finns …Läs hela inlägget.

Hur benböjer du?

benböj med axelpress

Dagens tips är att ställa dig framför en spegel och göra benböj tills du blir trött. Eller att ställa dig framför en spegel och ha med en pt när du gör benböj. Kanske upptäcker du obalanser direkt. Eller så kanske de dyker upp när du hållit på en stund. Eller så är benböjet tipptopp. Congrats …Läs hela inlägget.

annonser

Vill du synas här? -
kontakta mig.

instagram @uppochhoppa