Du vet den stunden när andningen plötsligt blir djupare efter den varit ytlig, fastän du fortfarande springer. Den räfflade ytan i hanteln som raspar och glider i handflatan. Hen i receptionen som ler igenkännande och faktiskt vet vad du heter, där på gymet du är medlem. Känn in den känslan som bara tallbarrsmjuka motionsspår ger till löpsteget, eller ett par perfekt sittande pjäxor. Doften av nyklippt gräs och en speakerröst som räknar ner till start.

Doften av nyklippt gräs och en speakerröst som räknar ner till start.

När en ensam svettdroppe rinner ner i ögat och ger sekunder av bitterljuvt svidande, mjölksyran som bränner när det är fem minuter kvar till full tid. En high five som blir en gruppkram som blir publikvrål. Eftersvettningen. Knarrande vit snö sm fallit under natten och du vet att det kommer att bli en snickers i liften som lunch. Bultande hjärtan som slår i takt, pirret i magen inför en ny övning men som sitter efter andra försöket.

pull ups

En blodådra som spelar under huden när hanteln lyfts. Fartökningen över krönet. Wow. Den känslan när du inser att det är all din kraft, engagemang och tid som har skapat resultaten och att du har dig själv att tacka. Varje träningspass slut, när endorfinerna kickar igång. När du stängde dörren arg, men inte minns varför du var förbannad när du sprungit färdigt. Eftersvettningen. Nya träningskläder. Bästa träningskompisen. En intervall till, en repetition mer än sist. Personbästa, eller löpning i mjukt sommarregn. Utan tidtagning.

Du vet den känslan?

 

Author

5 Comments

  1. Jag älskar känslan som träning, motion och rörelse ger! Just nu är jag gravid och det som fungerar allra bäst är längdskidåkning, så snacka om att jag är nöjd över att snön och vintern håller ut extra länge just i år! Efter varje pass, som förvisso varken är långt eller går speciellt snabbt, så är det som om både kroppen och knoppen jublar. I love it!

    • Sofia Reply

      Så häftigt att du ska få en bebis! jag tror inte jag vetat om det, eller har jag? Hur som helst vill jag säga grattis igen oavsett om jag sagt det innan. Så kul! Längd är himla skonsamt ju, så fint att du kan köra på med det.

  2. Wow! Så vackert beskrivet och så otroligt mitt i prick! Älskar dessutom bilderna och språket -fullständig harmoni i bägge delar!

Write A Comment