Jag grundtränar för fullt. Bygger kropp som ska klara längre och tuffare träningspass. Just nu har jag fokus på att jobba upp min syreupptagningsförmåga genom löpning men varierar för att inte slita. 

Nästa veckas träning innehåller tre träningspass då jag springer, fördelade i intensitet från lugnt till högintensivt. Om du har tre träningspass på dig att springa och därutöver kan köra styrka men fokuserar på att bli en snabbare löpare brukar jag föreslå en planering med löpning liknande det här, och självklart varieras intervallpass. 

Att träna för likadant, det är den största boven till att du inte utvecklas.

Min kommande träningsvecka

Måndag: Backintervaller 2 x 5 med joggvila ner och 3 min serievila, uppjogg och nedjogg 15 min. 

Tisdag: Cirkelfys

 • Marklyft
 • Deadball
 • Bulgarian split squat
 • Stående rodd
 • Axelpress
 • KB-sving

Onsdag: aktiv vila

Torsdag: Distanspass 11-12 km

Fredag: Rörlighet/yoga

Lördag: Snabbdistans 5 km – tuff löpning

Söndag: löpstyrka & explosivitet, fokus enbensövningar och stabilitet.

Author

2 Comments

 1. Hej Sofia! Vet du vad? Jag har börjat springa! Idag var jag ute på mitt 13:e pass (trodde jag aldrig!). Ville bara säga att dina nybörjartips var väldigt peppande. Jag har bloggat lite om att jag har börjat springa (skrev om det för nån vecka sen) och nu har massor hört av sig och blivit inspirerade också. Flera som var glada över hur brutalt ärlig jag var (att jag inte ens orkade springa en minut i sträck första passet) och fick en “kan hon så kan jag”-känsla (vilket var mitt mål).
  Jag hoppas att vi ses snart igen! Kram

  • Sofia Reply

   Men så ROLIGT R-M! Superhärlig känsla att övervinna de där första hindren. Du styrketränar väl lite för att hjälpa höft och knä att bli stabila? Så viktigt för att inte dra på sig skada sådär månad 3 när det går lättare med löpningen. Kul kul kul för dig och håller med, ses gärna snart!

Write A Comment