Buddakan åt Carrie och Mr Big  rehersal-dinner inför bröllopet i SATC- the movie. Restaurangen ligger i coola Matpacking district, har tydliga asiatiska influenser och är modern på det viset att sällskapet beställer in ett antal mindre rätter som kan delas från mitten av bordet. Vi åt diverse smårätter som alla smakade bra. I stora salen på nedervåningen är det coolt att sitta. Stora kandelabrar i trä hänger från taket, och rummet har en fantastisk rymd. Cool restaurang med gott rykte, det är ett måste att boka bord – veckor i förväg!

The Standard grill är ett coolt ställe! Hit kommer NYC-finest, för att äta, hänga, dricka drinkar och/eller spela pingis på innergården. Restaurangen, som också bjuder på frukost och brunch, är coolt och avslappnat inredd, med bås och mindre bord och stor öppen yta in till köket där man kan se kockarna jobba för fullt. The Standard ligger under “the high line”, i meatpacking district, vid 13:onde gatan. Efter middagen kan man med fördel hänga på innergården, eller i vin- och charkrummet, eller på uteserveringen. En promenad på the high line där man kan blicka ut över vattnet är en fin avslutning på kvällen. Maten på The standard är tuff och följer sitt egna koncept. Man kan äta billigt  men snyggt – hamburgertallrik för 16 dollar, eller dyrare men snyggt – hummersallad med tillbehör för 37 dollar, eller ta i mer rejält och käka kalv för 52 dollar. Jag åt en hamburgare (som tyvärr var ganska hårt stekt, det är det här med well done när man är pregoo som inte är så kul…) som hade supergoda strips vid sidan.

Tipset här är att ta det lagom med varmrätt eller förrätt och satsa helhjärtat på dessertmenyn som får det att vattnas i munnen. Desserterna är rejäla, man kan absolut vara tre personer som delar på två rätter, eller kanske sex personer som delar på fyra olika. Grejen är att man allra helst beställer in alla alternativen på menyn… :

The Standard är kända för en särskild dessert, kallad “the deal-closer”, som beställs att delas på. Chokladmousse med vispgrädde, serveras med slickepott. Intressant lösning – och god! Till vårat sällskap serverades den med ett brinnande födelsedagsljus på toppen eftersom vi hade en birthdaygirl med oss.

Jag kunde inte motstå “wake and bake”. Chocolate chip cookies (perfekt avsvalnade från ugnen) med mjölk. Heavenly!

Det fungerar säkert att dyka upp spontant för brunch och frukost, men för middag bör man boka bord, som görs enkelt via hemsidan. Ett toppenställe som inte ska missas!

Avslutande promenad på the high line!

Author

Write A Comment